Jodå, har misstänkt att det är mården som smygit omkring på gården. Sett spår som man inte ser var dag i snön. När jag tittade ut genom köksfönstret i förmiddags såg jag h*n smyga precis utanför fönstret där jag slängt ut brödrester. Mården såg mig så klart och hoppade iväg, men nyfiken som den var...

tittade den upp vid den så kallade uteplatsen. Sedan sprang den under den och ploppade upp på andra sidan.

Körde några "tittut", smyga sig fram....

raketfart fram till maten och göra en bredställ.

För att sedan springa in vid husgrunden. Kom inte åt med kameran så jag öppnade fönstret och hängde mig ut för att se om han satt där och trynade. Såg svansen stick ut under grunden (torpargrund) och rätt var det var stack h*n ut huvudet och kikade på mig. Så där lite iller nyfiket. Han inte ta kort på det dock... Och där under tog han sig väll ut på annat ställe. Men jag börjar misstänka att den lilla gynnaren bor antingen under grunden eller under den så kallade uteplatsen. Den har nämligen sina bestämda stigar och innan det kom massor av snö så fanns en liten håla grävd i snön in under "uteplatsen".

På morgonkvisten hade vi besök av de fyra rådjuren vi har går runt gården. Vet inte om de har sin lega här precis intill huset, stod på övervåningen och tog kort på dem där de låg och solade.


Det tråkiga är att man endast ha mobilen att ta kort med. Fullzoom blir inget vidare bildmässigt.

Akvariera puttrar på i sin makliga takt. Hade tänk gjort lite vattenbyten men kanske orkar imorgon. Tog en bild på nykomlingen som är minst lika nyfiken som mården.



Och personligen puttrar det väll på som vanligt... Höll på att skapa en eldsvåda i vardagsrummet igår, men det är en annan historia... Jag släckte det utan problem och jag vart "hjälte mamma" enligt barnen.

Håller på att torka lite trolldegsfigurer. Brukar varje år göra fot eller hand avtryck på barnen antingen i gips eller deg. Och det är ju så simpelt att göra degen (1dl vatten, 1msk olja, ev. karamellfärg, 1dl salt och 2dl mjöl)!! Gjorde handavtryck denna gång. Bilder kommer nästa blogg inlägg (jag har så mycket funderingar jag måste skriva av mig). Så jag får nog ta och avrunda här.

Ha en trevlig helg!!!
Bifogade filer