Jäkla väder att bege sig ut på vägarna idag. Jo tack... Regn!! Och villket underbart väglag...

Idag var jag tvungen att gå upp tidigt och köra i slask och modd för att besöka gyn för cellprovtagning. Usch.. något man helst vill slippa, men är ju bra att man faktiskt blir kallad på detta. När är det dags att lägga bröna i "våffelgärnet"? Fan vad man skall få utstå som kvinna...

Nåja. Lyckades ju väcka hela familjen när jag bökade runt i hemmet i morse så alla packade in sig i bilen och körde till Arboga. Ungar å make hoppade av hos svärfar och käkade frukost medan jag åkte och fixade mitt. Sedan begav maken, jag och sonen till Örebro för att shopa lite på Akvariekällaren. Plåster på såren måste men ju få.

Köpte nytt ljusrör till 54l akvariet (Aquaglo) samt engelsk sjösten (minsta storleken) inför makeovern. Skall flytta alla akvarium till nedervåningen så jag slipper bära hinkar med vatten upp och ner för trappen så fort vattnet behagar frysa till dit upp.
Köpte flingfoder, artemia och mygg. Även en ny invånare fick komma med hem efter lite bönande från makens sida. Gissa fisken:


Jag hittade en "sötnos" som man önskade att man hade plats för. En Chaca chaca på närmare 15-18cm.

Börjar bli lite sugen på att skaffa ett rov akvarium. Självklart var jag in och spanade på diskusen. Finns några exemplar jag gärna skulle vilja ha, men där har jag sagt: Diskus när jag har ett akvarium på minst 450-500l. Punkt slut.

På väg hem från Örebro ringde de från makens extraknäck och undrade om han kunde jobba idag. Eftermiddag... Han tog det, men det blev stressigt hem för att han inte skulle komma allt för sent. Tillråga på allt så skulle barnen till "plask å lek" så en annan fick sopa av och skotta fram gamla tröskan. *phu* säger jag bara.... Tungt som satan och armarna var alldeles skakiga efteråt. Men 740 startade i ett kick! Ner kom jag... och även upp. På det sättet är en bakhjulsdriven bil bättre tycker jag. Opeln kom vi inte upp med när barn och jag skulle lastas av.

I skrivande stund kommer bonden upp farandes och plogar åt oss. Det blev fart på honom efter en flaska fin whisky.

Maken jobbar hela helgen igen. Imorgon lovas det massor av snö. Återstår att se om han får sova kvar på jobbet igen som vid förra ovädret. Hade tänkt ut och åka skoter med farsan imorgon, men eftersom ungarna precis blivit av med hosta och den kommande snön imorgon så tackade jag nej. Och så vill jag inte ut och halka med gamla Volvon heller mer än nödvändigt. Hoppas på nästa helg istället då maken (förhoppningsvis) är ledig.

Ikväll blir det som vanligt "fredagsmys". Men för en gångs skull skall vi äta lasagne istället för pannkakor. Å så blir det chokladpudding ikväll.

Ha en trevlig helg!
Glöm inte att gissa på nya individen.