Ja, då fortsätter mina funderingar....

Twistband... vist hette de så, de där smala neon färgade gummi banden som man hade förr. Jag ser aldrig till dem idag, men har precis luskat ut att de faktiskt går att köpa för billig peng fortfarande.

Styltor, är det något som man bara använde på "stenåldern"? Egen händigt snickrade styltor, går även att göra med små plasthinkar och snören till de mindre barnen. Skall införskaffa detta till mina skrutt ungar framåt våren.

Rådjurs stek, får man skjuta rådjur på sin gård?

Vad det bekommer jakt så kanske någon minns att jag skrivit om vildsvin och totalt upp bökad skog för ett tag sedan. Grannen berättade att de spårat vildsvinen runt gården och skjutit av 5 styck. DET förklarar skotten man hört om kvällar/nätter under året som gått. Men det handlade tydligen om en flock på minst 15 individer. Men helt plötsligt har gruppen gått upp i rök. Jag är väll rätt glad att de "gått upp i rök" eftersom de vart så nära huset och bökat sönder. Jag nöjer mig med mården jag. Hittade en söt bild på en mård när jag sökte info om dem och vem kan motstå de där bruna nyfikna ögonen...


Vi har ett otroligt vackert väder och igår var det hela 4 plusgrader i solen! Satt man mot husväggen visade termometern 8,5 grader, så det var ljuvligt. Mindre ljuvligt var det när jag hörde hur det droppade på övervåningen! Första tanken var att något av de små akvarierna sprungit läck, men så var det inte tack och lov. Det var istället tak fönstret som det läckte in ifrån! Så nu står det två hinkar och samlar upp det droppande vattnet. Och ärligt talat så skiter jag i om fönstret läcker, det får hyresvärden fixa bäst f*n hon vill. Det är dags att öppna lädret och fixa ordentligt denna gång om vi ska bo kvar.

Har funderingar på om man skall gå ut och börja fixa vettig parkering åt bilarna. Ta fram spade och skyffel och börja forma... Men jag skall ju åxå orka med kursen ikväll. Och hemläxan till idag har jag inte heller gjort klart.. *suck* Jag får nog sätta mig med den istället.

Ska försöka göra vattenbytena med. Tror att Elfenbenshonan vaktar ägg villket gör att hanen inte är glad om man råkar komma för nära boet. Tänkte slamsuga lite här. Får inte glömma ställa håven vid slangens ände så inte någon nyfiken pilnäbb åker med ner i avloppet. Vet inte hur många gånger man lyckats fått med de där spånkorkarna till ålar när man bytt vatten. De tre tiretrack pilnäbbarna jag hade förut var väldigt närgångna munstycket och vips så åkte de med i slangen...

Kom att tänka på att denna pilnäbben jag har nu skiljer sig från den jag hade förut. Den förra hade 5 "ögon" på svansen, denna har bara 4. Funderingar kring hur vida detta kan ha med köns bestämningen att göra ligger och molar bak i huvudet. Men det låter jag vara osagt. Får göra mer efterforskningar inom detta område.

Nähä... det är väll dags att sätta igång med allt.... Skickar med en bild på vaktande elfenbens hona.

Ha en fortsatt trevlig vecka!
Bifogade filer