Japp. Nu har jag slagit till. Eller rättare sagt min make kom hem igår men en tidningsinslagen påse med något i. Han flinade och sa att han hittat några små 2cm knorrmalar som han köpt. En annan rynkade på ögonbrynen och suckade inombords (skulle vara typiskt honom). Men det var inga små malar utan de gula Fjärilscikliderna jag spanat på i flera veckor. När jag hade tänkt handlat dem var det endast hanar kvar. Så jag fick vänta till nästa leverans... och så har det hela tiden kommit något i vägen för inköp av dem. 4st nyfikna rackare, 2 honor och 2 hanar ska det vara. En är garanterat hane med stora långa fenor (och bokstavligen omöjlig att fota!!), men tycker mig tro att det är 3 honor. Fast en av de tre har faktiskt något längre bukfena och några spröt fram i kammen. Så då är det antagligen som säljaren angav. Gul Fjärilsciklid och har för mig att latinska namnet är Mikrogeophagus ramirezi.

De fann sig snabbt i akvariet och var direkt framme och kolla läget. Poserar gärna när man sitter med kameran, men så är det alltid en liten rörelse som gör bilden ful. Ska försöka skrapa ihop pengar till en kamera inom närmsta månaden. Första bilden är den troliga andra hanen (även han inte så lätt att få bild på).





Fick en vettig bild på ett ancistrus yngel med.


I övriga akvarium simmar allt på som vanligt. Elfenbenen leker i sin grotta och det gör likaså ancistrus paret i 54l akvariet. Måste fånga upp ett skrälldus med yngel där ifrån så snart som möjligt.

Vilket jäklarns oväder vi fått. Började blåsa upp igår kväll och natten till idag har det snöat och det håller fortfarande på. Blåst stora drivor över vår väg och maken tog sats i hopp om att ta sig igenom dem och han lyckades. Han har 9 mil till sitt extraknäck och vägarna dit är inga roliga vägar. Hem skall han inatt dessutom. Hela helgen skall han harva denna långa sträcka i detta oväder. Man sitter på helspänn med telefonen i näven när man vet att han skall bege sig hemåt mitt i natten och det är oväder.

Sitter med snoriga och hostiga barn. Tur att man storhandlade igår!! Beger mig inte ut på vägarna med svärfars gamla 740 nu. Och fredagen bjuds som vanligt på pannkaka och Let´s Dance ala fredagsmys. Nu vankar mellis.

Ha en skön helg!