Håller på att omstrukturera bland mina akvarium. Har lagt ner 20l akvariet efter att jag konstaterat att hitta en ny belysning, hela armaturen, till detta akvarium är lönlöst då detta inte tillverkas längre har jag fått veta via två försäljare (Simonstorps Aquatlantis). Akvariet i sig är ju bara "rappel", helt i plast, och armaturen gick sönder rätt snart efter inköp. Sista gången jag skulle byta lampa var resterande delar av armaturen totalt sönder vittrad. Tittat på lösningar, men de kostar ju nästan mer än var själva akvariet gjorde. Så nu fick den sista äppelsnäckan och CR-räka flytta till 112l akvariet. Själva akvariet kommer kasseras.

112:an fick ett 10l vattenbyte. Fångade upp Albin (lilla elfenbenscikliden) som jag mer tror är Albina nu. Placerade en något illa tilltygad svärdplanta från 205:an här i. Likaså fick javamossa och vattenpesten från 20l placeras här i.

54l ancistrus odling. Uj.... vad många de är igen här i nu igen. 10l vattenbyte och filter + pump rengörning.

54l ingenting, trasigt lysrör och plundrad på redmoor rot (rensad på javamossa), javaormbunke skall göras om till ev. räkakvarium. Skall i nytt grus, lysrör och invånare.

205:an fick sig lite om möblering, slängde i roten från 54l inkl. javaormbunke och så en anubias från 20l här i.

Längst till höger kan ni se Albin. Japp, h*n fick flytta hit nu. Fungerade fint med stora pappan och de andra cikliderna. Päronen blev bra fundersamma, men medan de andra cikliderna och småfisk fick dyngspö när de närmade deras tillhåll så klarade sig Albin fint utan att päronen ens gick till angrep. Dessutom lekte Elfenbensparet igår kväll. Men en glupsk Knorrmal har vart framme igen nu under natten. Funderar på att göra mig av med dem. Man ser ju aldrig till dem heller. Och då man ser dem blir man lika förvånad varje gång hur mycket de vuxit.

Albin ja... Tror som sagt att det är en hon i alla fall. Tycker att hon blir mer gul, eller gul randig som om originalets teckning slår igenom. http://www.zoopet.com/fiskar/fisk.php?NR=212&SOK=1

Tänker försöka hitta lite mer höga, tåliga växter att sätta i bakgrunden i stora akvariet. Ciklidgräset verkar fungera här. Och för övrigt behöver jag göda de växter som sitter i nu. Återstår att se om de små tåtar av javamossa på redmoor roten kommer ta sig och täcka den igen.

Funderar lite på det där med vatten, kemikalie tillsättning, missbildning och cancer på fiskar. Under de senaste 1½året har jag avlivat 2 corydoras aeneus pga. (troligen) cancer bla.. En av den fick en tumör på huvudet som växte och blev enorm. Den andra verkade svälla upp och där misstänkte jag att det blivit något tjall med romförgiftning eller något liknande. Har en missbildad nyckelhåls ciklid (stjärtroten är krokig) och här om dagen upptäckte jag att jag har en Kilfläcksrasbora som har "dubbla" övre fenor bak (se stjärtfenan, andra rasboran uppifrån på bild). När man även hittar info om akvariemedels innehåll så blir man rålös. Häller jag verkligen det där i akvariet?! Nä.. nu skall jag börja köra ekologoskt.



Förkylningen har slagit till på familjen. Den enda som inte blivit förkyld är dottern. Kände av bihålorna nått grymt i tisdags kväll. Trodde tänderna verkligen skulle trilla ut denna gång! Satt dessutom på en kurs när skiten började... När jag kom hem så meddelade maken att sonen vart knepig vid läggdags och dessutom vart varm. Vaknade på onsdagen med sprängande huvudvärk, nästäppa och feber. Det samma som sonen. Så vi har kurerat oss med film, thé med honung och böcker dagarna till idag. En annan är fortfarande knockad, men sonen är endast lite snuvig nu.... och det är full rulle.

Så idag blir det lugnt. Maken åkte på jobb idag, men är i alla fall ledig i helgen. Så man kan få lite avlastning för en gång skull. Godisfrossa ikväll med lösgodis och chips framför "Let´s dance". Och till middag blir det pannkakas tårta... Det där med att barn får bestämma middag på fredagar är väll... si så där med...

Nu skall jag plana ut framför tvn och titta på mamma mu och kråkan...
Bifogade filer