Eftersom man sitter här "själv" om helgerna så kan man få en hel del gjort. Även om ungarna är hemma.

Jag hittade på en akvariebok när det rensades bland böcker. Satte mig ner och gluttade i den. Vet inte varför jag en gång köpt den (-99) för den innehåller mestadels arter som man redan känner till. Dock skall jag ta några saker som jag retade mig på och några individer som jag funderar "vart finns de idag". :


Flying Fox Epalzeorhynchus kallopterus är en individ som jag inte sett på länge hos zoohandlare. Är jag blind eller har dessa försvunnit från marknaden?

Guldid Leuciscus idus ser till synes ut som en helt vanlig Guldfisk på bilden i denna bok.

Rödblänkare Notropis lutrensis har jag nog aldrig sett, någonsin! Ser ut att kunna vara fina i ett stort stim.

Fläckig taggmal Synodontis angelicus var mycket vacker på bilden i boken. Men eftersom jag vet bättre så blir den inte 18cm som boken säger och den är inte lika vacker som vuxen (och nästan dubbelt så stor än vad som angetts i boken).

Pandadvärgciklid Apistogramma nijsseni ser ut att vara en vacker liten ciklid. Finns de i handeln idag?


Vanliga Ancistrus sp. heter i denna bok Morrhårskattfisk.

Kinesiska algätaren kallades förr för Algfrossare.

Skalarer blir tydligen bara 10cm....

Diskus endast 15cm!! Jag måste haft monster diskus.


Så jag antar att man kan bli rätt "grundlurad" av böcker och viss info som finns att tillgå.


Bonden kom igår och plogade vägen. Tog tom. 2 varv upp och ner för backen. Och även parkeringen på baksidan drog han av. Undra om han skämdes för att plogningen inte skötts eller för att jag mutade med en flaska whisky. Skottade fram gamla 740:in som blev stående i snart över 2 veckor. Började gå på 3 cylindrar så det kändes inte så kul att åka med skiten. Men nu fick maken erbjudande om att jobba imorgon, så att lösa skjuts till dagis var med Volvon. Och tro det eller ej! Den hoppade igång som om inget hänt. Verkar dessutom som om alla 4 cylindrarna hänger på nu. Lite lätt bludder, men det är en Volvo.

Vattnet har frusit till på övervåningen igen. Har inte haft så stor koll på temperaturen. Hoppas att det löser sig snart. Hade tänkt byta lite vatten i akvarierna på övervåningen imorgon. Stora akvariet fick sitt igår. Skrattade gott åt Eldbukarna som står och fjantar med gälarna ute, formade i en triangel. Kanske ett triangeldrama på G där.

Bakade havregryns thékakor idag. De är så smaskiga och väldans mättande!! Om jag hinner imorgon så blir det rosenbröd och siktkaka i frysen med.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Ps. Lägger med några bilder på fint besök från idag.
Bifogade filer