-29 grader visade termometern igår kväll. Uj.... När var det så här kallt senast i Sverige? Istiden??

Skämt å sido, nog har det en gång vart kallt i Sverige, men man får sig ju en smärre chock när man ser all snö och den stränga kylan gör sig påmind på termometern gent emot de vintrar vi haft de senaste 10 åren... Men en annan tycker om vintern. Och jag tycker verkligen att det är kul att vi fått så mycket snö. För tänk så mycket kul man kan göra ute nu!! Åka skidor, bygga snökojor, pulka... Ja.. jag är nog en mer vintermänniska än sommar människa.

Skall gå ut och hänga upp lite talgbollar här och var i träden åt fåglarna. De skall ju åxå ha lite mat. Å kaninerna... dem har jag försökt fixa så gott jag kunnat åt i deras vinterbonade bur. De sitter nu o en stor hög rivet papper (värmeisolerande), sågspån å halm. Ser till så de har vatten å dricka morgon å kväll å hö att äta så mycket de vill. Kraftfoder får de morgon å kväll. De verkar dock inte lida speciellt av kylan. Tjock päls har de ju iom. att de är utekaniner.

Hmm... akvarierna puttrar på. Platyhanen starvade av här om dagen, så nu har jag bara honor. Men de är båda smäll feta så jag skall ta ynglena av dem. Ena honan ligger i vaggan nu. Skall iof. köpa lite nya invånare till det akvariet. Men det är alltid kul med yngel.

Elfenbensyngel blev det inget av. Har inte sett några överlevare i odlingsburken. Jag börjar fundera lite över det där gruset jag har i det akvariet. Det svarta gruset... Det har aldrig fungerat något vidare i akvariet med just det gruset. Vare sig växter eller fiskar verkar må bra av detta grus. Får nog ta och slänga ut skiten. Men även en till kombination som jag tror gjorde så ett stort antal platy yngel dog rakt av var nog tillsats av "mirakelmedlet" Happy-Life (kopia på Easy-Life). Efter tillsats av detta dog de som flugor. Skall även göra om detta akvarium med.

Skall göra något åt 20l räkburken med. Tyvärr har lamp hållaren vittrat/bränts sönder. Skulle byta lampan i Aquatlantiset men vart bara smul av allt. Själva täck "glaset" (är ju eg. plast) över lampan vittrade/smälte sönder redan efter några månader. Kvalitén på dessa små plast akvarium är ingen höjdare... Akvariets ålder... hmm... knappt 3 år?? Så nu står en bordslampa och lysser in i akvariet. Tråkigt. Funderar på om man ens skall försöka hitta någon lamp lösning till denna lilla burk. Kostar väll mer än vad själva akvariet kostade...

Nähä... måste hämta in mer ved!!! Ha det gott!!