Ja.. det där med allt julfirande och jule maten. Skinkan som var kvar fick skator m.f. fåglar kalasa på idag. Inte mycket kvar, men de hade ändå lite att göra ett tag.

Ungarna är nöjda med sina julklappar. Sonens favorit blev den radiostyrda Rorri bilen. "Full fräs framåt" och "kör Rorri kör" är det man får lyssna till när bilen kommer farandes. Dotras favoritsak... tja... maskerad klänningarna som jag hittade på Rusta för 79:-/st vart nog favoriterna. Själv gav jag inget till maken och maken inget till mig. Det var ju så vi kom överrens om. Han önskade sig en snäll käring... hehehe... det vet jag inte hur man är. Jag blir nog snäll när han har kopplat in diskmaskinen som stått sedan september. Det var min önskan.

Snön faller ner i omgångar. Skottat har jag gjort eftersom maken jobbat. Ungarna tycker det är skoj med vallarna jag gör och klättrar omkring på dem. Har så mycket snö nu så sonen har det lite tufft när han pullsar omkring i den djupa snön. Och mer verkar vara på G. Maken är på väg till ett natt pass nu och har hamnat i snöstorm och en hastighet på 30-40km/h. Han är sugen på att vända hemåt. Återstår att se om han står här rätt som det är. Plogningen är väll inte så välskött, men man kan ju förstå att de inte hinner med. Men hos oss är det en privat bonde som plogar. Men sista färden han gjorde tror jag att han smakat lite väl mycket på nubben. Mer plogat i dikena än på vägen, så nu har man ett helvete att ta sig upp på vår "kulle".

I morgon skall familjen bege sig till Arboga och hälsa på barnens farfar. Han fyller år den 29 december men maken jobbar då så vi firar honom imorgon. Tänkte in och kolla på lite kläder med innan vi åker dit. Barnen fick presentkort i julklapp och kläder går ju alltid åt!! Förra året köpte jag 1st overall, 1 par jeans, 1 par byxor, 2st tröjor, 4 par strumpor och 5st trosor för 500:- under mellandags rean på detta ställe. Lönsamt!!

Hos fiskarna rullar det på. Funderar på att ta bort päronen från Elfenbensciklid ynglena. Tycker det ser ut som de har minskat något i antal. Skall fixa det imorgon. Blir även att byta lite vatten i de tre akvarierna på övervåningen. Stora akvariet och räkburken skall jag fixa ikväll. Hoppas kunna åka och handla några växter till 112l akvariet någon dag. Köpte några växter för någon månad sedan, men de trivdes inte alls där i. Har tom. satt ner en plastväxt jag hittat på för att det inte skall se så tomt ut där i. Men inte är det snyggt.... Ska försöka uppdatera mina småburkar. De har ju fått gått som odlingskar åt ancistruspar och yngel uppdrivning. Man börjar bli rätt trött på alla enmiljonbrunasugploppar som är överallt. Skall köra iväg ett lass till lokala zoo affären någon dag.

Och jag avslutar med att önska alla en god fortsättning!! Nu skall jag gå och stöka i akvarierna..