Jag är något för att vara en känd oturs människa. Bad karma??

Tisdag morgon: Ringer dagis och informerar att ungarna får vara hemma och sova ut efter att ha julpysslat med pappsen i hans skola kvällen innan. När jag lagt på kommer maken strubblandes och visade upp armar och händer. De var svullna som f*n. Likaså fötter. Såg ut som ett upp svällt lik!! Han hade avslutat en pencilinkur söndags kvällen, antagligen reaktion på det enligt läkaren. Tid bokades på em. Han pimplade i sig Tavegyl.

En annan skulle upp på Apoteket och hämta ut Bricanyl till sonen, handla mat och tanka. Men jag kom 50m och upptäckte att jag hade platt höger däck. Svågern fick komma med ett av sommardäcken och domkraft. For upp till byn och handlade, tankade och hämta medicin, som för tillfället var slut.

In med maken till läkaren. De i sin tur var förvånade att han stod på benen i hans tillstånd. Hade allergi reaktionen satt sig på luftvägarna hade han inte klarat sig!! En massa cortison tabletter tryckte de i honom och fick vänta kvar under observation. När äntligen svullnaden började gå tillbaka fick han lämna vårdcentralen.

Familjen for vidare till Örebro och in på Akvariekällaren där det handlades några fiskar. Fyra ca 5cm Eldbukar och 4st Nyckelhålsciklider. De sistnämnda var väll eg. inte tänkt, men maken tyckte vi skulle ha dem. En av de fyra Nyckelhålen var nästan dubbelt så stor som de andra som knappt har färgat ut än. Ser lite... skumt ut.

Vi for vidare till en bekant som har bilverkstad som skulle kolla över det punkterade vinterdäcket. Satt en rostig 4 tummspik som gått in och punkterat på 2 ställen. Men han lyckades laga däcket och håller nu tummarna på att lagningen skall hålla denna vinter ut. För några pengar till två nya vinterdäck finns inte just nu.


Fiskarna verkar i alla fall trivas. De små Eldbukarna älskar att retas med Elfenbens hanen. Det gör inget. Han behöver banta ett par gram. Men det ser roligt ut när de små retas med den 10cm stora hanen... Nyckelhålscikliderna är lite mer försiktiga men framme och äter. Men de skall väll vara lugna och fredliga av sig? Kul med lite "go" i karet i alla fall!

Over and out!