Kan ju säga att jag har gett upp det där med Asien tema. Tråkigt säger jag....

Eftersom det verkar vara totalt djävla omöjligt att få tag på de fiskar och malar jag vill ha och att jag dessutom inte är någon direkt växtmänniska så har jag nu övergått till SA. Var på Akvariekällaren i dag utan familj och inspekterade. Jag konstaterade mer och mer att jag faktiskt valt fel tema. Har eg. inte tänkt på hur många fina ciklider det finns som inte blir monster. Eller ja... beteendet kan ju betraktas som monster. Har alltid älskat "Oskars", men de blir lite väl stora för min burk. Men så såg jag dem!! Små söta ciklider som bara skrek ta med oss hem!!!

Laban och Labolina. Så fick de två turtur duvorna heta. Två tonåringar som börjat färgat ut. Amatitlania nigrofasciata eller Elfenbensciklid om man vill prata svenska. Och de far omkring i akvariet, inspekterar allt, äter som grisar och är nyfikna som få. Var lite fundersam om dessa skulle stå och trycka i bakgrunden, men de är framme och kollar läget hela tiden. Hanen blåser upp sig och fladdrar med gälarna inför honan efter endast några timmar i karet.

Det kom även en pleco med hem. Såldes som Clownpleco som väll eg. är maccus, men i detta fall tror jag att det är en vittata. Båda exemplaren brukar i alla fall säljas som Clownpleco har jag märkt.

Akvariet då? Jo, det har plockats bort Kinapleco, Filtrerar räkor och den lilla Humlamalen inkl. diverse icke tåliga växter. Dessa fick flytta till 112l akvariet. Jag tillsatte mer kolsten och rötter. Byggde många grottor. Så det enda som eg. inte är SA nu är Kilfläcksrasbororna, men de får vara kvar. Och nu kan jag inte vänta förrens nästa tur till akvarieaffären... Kommer nog köpa ett par Elfenbenar till. Kostade ju inte många kronor!! Hade bara inte den feta plånboken med mig idag...

Svininfluensan.

Ja, idag har jag vart och fått vaccinering nr.1. Skall tydligen ta två gånger eftersom jag är en risk zon person. Än så länge känner jag inget speciellt. Inte ens en svullnad!! Är väll klapp kalas imorgon skulle jag tro...

Annars rullar allt på. Helgen vart lyckad och maten vart superb! Lördagskvällen slutade relativt tidigt iom. att svärfar inte orkar med sena kvällar och det gör även inte svågerns lilla dotter. Men det blir lagom så. Tände ljus på gravarna med under lördags förmiddagen. En tradition jag har för att minnas min bort gångna farmor och farfar, gammelmormor och min vän.

Snart vankas det att rensa upp i trädgården. Har massor av löv att kratta!! Får väll se hur jag mår imorgon...

Simma lugnt!!