Ja då har jag så gjort ett ca 90% vattenbyte inkl. slamsugning av grus. Varför jag gjort ett sådant stort vattenbyte är för att jag saltat upp akvariet med 2dl salt/100l och även kört en avmaskning/parasit/bakterie medicinering på diskus, för att med säkerhet veta att de vart "sanerade" när de sålts. Jag har även sänkt temperatur från 31 grader till 25.

I inredningsväg så har jag inte hunnit handlat något speciellt utan siktar in mig på fredag för att bege mig till Akvariekällaren i Örebro för införskaffning av lite fisk och framförallt: växter. Det som placerats i akvariet är två lite större rötter som det har fästs Javamossa på, lite mer kolsten och så några stänger av en lite mer finbladig Cambomba.



Ena hörnet har en rot blivit till grotta för framtida malar.


Det kommer alltså inhandlas en hel del växter och plast grottan som jag slängt i kommer nog att tas bort. Den tar rätt stor plats i akvariet. Lite annat smått och gott att inhandla är nya sugkoppar till insug och utblås, växtgödning, ev. nya lysrör, ev. ny bakgrund och någon fisk. "Någon fisk" blir då ett gäng Kilfläcksrasboror och Marmorgurami. Kanske kommer det röda Regnbågsfiskar med hem. Men det skall jag fundera lite mer på. Hade ju funderingar på Kamaka-regnbåge, men än så länge inte snubblat på dem. Den röda sorten blir ju dessutom större än vad jag riktigt tänkt mig. Hmm... jag låter det vara så tills vidare.

Några individer som vart spralliga av den lilla makeovern var alla corydorysarna. Albinopansarna for omkring som tokar och inspekterade den nya inredningen. Och även "Big Fat Mama" tog sig en tur. Denna gamla Schwartzi dam med två kavaljerer är väl inte direkt några röjare som sina vita kompisar, men ibland så far även hon iväg. Tycker lite synd om henne då hon antagligen fått starr på båda ögonen men hon verkar inte direkt lida av det.


Även Ancistrus honan är ut och far, men hennes kavaljer "Mr Gruff" håller sig väl gömd i plast grottan.

Fortsättning följer.