Vilka era första fiskar var? Jag minns mina.. och vilken salig blandning det var. Och i ett pytte akvarium dessutom!! Jag får helt enkel skylla på att man bara var 6-7år och hade en lättlurad förälder som gick på säljarens snack.
Invånarna var:
*en guldfisk modell 12cm (han blev ändå 16år...)
*10 neontetror
*ett gäng guppys
*en skalar
*en krabba
*khulii ålar
i ett ca 40l akvarium. Grattis.
Vad som hände?? Guldfisken fick jag av min syster som i sin tur fått den från en kusin osv. Guldfisken levde i många år hos mig, blind de sista 5 åren. Guldfisken måste ju ha kompisar. Neontetror vart kompisarna, de var ju så fina! Men Guldis tyckte uppenbarligen inte om sina nya vänner då han åt upp dem. Det vart guppys, för de var ju så fina! De överlevde, men inte så många av dess yngel. Det vart en större fisk som Guldis inte kunde äta upp: en skalar! Den var lite tjurig mot Guldis. Det vart även ålar för de var ju så coola. Men de hoppade ur akvariet vid dess små glipor och katten tyckte om sina torkade "pinnar". Krabban fick jag av min bror. Den mobbade Guldis. Troligen drunknade krabban efter ett tag. Det kom och gick ett antal fiskar men Guldis överlevde dem alla. Och hur man skötte det hela!! Var ju plastväxter, snäckor och plast prydnader i akvariet. En plastsko som Guldis var så puckad och simma in i och fastna för jämnan. Pumpen var av en sådan där typ genomskinlig bytta med vadd i och bubbel. Och rengöringen var: tömma allt, skölja rent grus, skrubba allt, byta vadd.... Men man hade ju i alla fall i vattenberedningsmedel...

Diskusarna sålda!
Ja. Då finns det en köpare på dem, mitt älskade RT par. Det är en ung kille som kommer få chans till mycket trevliga individer. Hoppas att allt kommer gå bra nu. Skall packa dem på söndag och leverera i Sala. Så håll tummarna nu på att allt kommer gå smidigt!

Hopplösa att hitta?
Eftersom diskusarna är sålda nu så kan jag gå lite mer in i planeringen av vad som skall ske i akvariet nu. Det kommer bli växter i alla fall. Men från vilken världsdel skall fiskarna komma ifrån? Har sökt hos olika zoon efter de individer jag vill ha och de jag kan få hem flest av är SA. Men den asiatiska biten är den jag brinner lite mer för just nu. Framförallt malarna där ifrån. De jag söker framförallt är Puy strömmal Akysis longifilis och Asiatisk haramal Hara hara men dessa verkar vara liiiite knepiga att få tag på. Haramalen har jag haft förut, men det var efter lång väntan och letande jag fick tag på dem. Tyvärr i lite dåligt skick och endast 2cm. Så de klarade sig inte. Sedan har jag fastnat för en regnbågsfisk, Kamaka-regnbågen. Men även här verkar det ta stop för mig. De verkar kosta en slant med, men exakta priser har jag inte fått. Men de andra jag söker är i alla fal lite lättare att hitta på. Får uppdatera om mitt kommande projekt framöver.


Annars rullar allt på som vanligt. Kroppen känner mer och mer av kylan som är på väg. Tur att man har en kamin att elda i och många filtar att rulla in sig i.

Verkar kunna bli en fin dag idag så på med kläderna och ta en promenix!! Ha det gott!!