Mmmmmmarmelad!!! Och inte vilken som helst! Hemma gjord plommonmarmelad!

Egenhändigt plockade plommon dessutom. Denna marmelad kokade jag ihop idag (vart inte bara de 2 burkarna på bilden) och marmeladen fick en tusch av kanel. Och vilken marmelad sedan.... Uj... såååå super god! När man håller på med dessa egen tillverkning av div. safter och syltning kommer man liksom på att: F*n vilka bra små presenter detta är egentligen! Man gör en liten korg med diverse olika hemlagade ting. Som då tex. en liten burk marmelad, chokladkola, fudge eller varför inte knäck! Småkakor? Allt gjort av dig självt!! Är inte det mer värt än något köpt ting som man liksom "ah, men den där duger"...?

Jag har pysslat en hel del i trädgården. Rensat rabatt, klippt gräs, ansat vinbärsbuskarna. Halva beståndet lokor är ner skärda och jag har gett dem en omgång ättiksprit. Får väll se om de växer lika djävligt nästa år. "Bara" halva beståndet kvar....

Pv motorns renovering går framåt. Men den ekonomiska biten svider just nu. Som alltid med gamla bilar så kan det liksom hända att man hittar något som kan åstadkomma eko i plånboken. Och i de lägena kan man bli tvungen att sälja av vissa saker i ens hem. Jag har nu sålt av två st heckelcross och har endast RT-paret kvar. Som dock åxå är till salu. Jag hade planer på ett större akvarium åt mina älsklingar, men man kan inte få allt. Detta hus hindrar åxå det där med större akvarium pga. dåligt golv. Så ekonomin och golv sinkar mina framtidsplaner med diskus. Så jag får släppa dem. Hurvida jag skall göra med akvariet de gått i vet jag inte. Kanske kommer det bli SA med apistogramma eller så blir det asientema. Men så hänger det ju åxå på om jag blir av med RT-paret. Kommer ju inte skänka bort dem precis...

Jag kommer göra mig av med de flesta ancistrusarna. Har en änkling albinohane, paret som leker konstant och så paret hos diskusarna. Å så en massa yngel från det ständiga lekande paret. Chokladmalarna skall väck. Tror jag kommer behålla de prickiga knorrmalarna. De är för charmiga. Det blir eg. makeover i alla akvarierna framöver.

Så nu förtiden går jag och grubbla om det mesta här hemma. Vad som skall göras ute, vad som skall göras inne och i akvarierna. Kommer diskusarna få det bra? Kommer någon köpa mina favoriter?? Kommer motorn gå??

Ha det gott!