Ujujuj... vilken förkylning jag åkt på.... Nä, jag tror inte det är nöffnöff sjukan, utan en helt vanlig förkylning. Jag skulle inte skrivit i någons inlägg att man klarat sig från div. förkylningar. Det är då de får grepp om en.

+1år

Ja då är man ett år äldre. Men jag stannade ju vid 25 så jag är ju inte äldre. Vad fick jag då i present? Tja, helt oväntat, en pool... Ja, ni läste rätt. Jag fick en pool på 1700l med filter av min far m. fru. Är det det här som kallas diskus damm??? Jaja... jag tänkte inte montera upp denna nu i alla fall. Pengar till akvarie bestyr av svågrar å svärfar. Passar helt ypperligt just nu! En massa pärlhalsband, armband och teckningar av barnen och ett resturang besök av maken. Lotter av mormor och morfar som jag faktiskt vann 50:- på!! Och så väntar jag in min mamma och syskon. De kommer hem från utlandet, ni kanske minns utlandsresan jag tackade nej till. Fast dem vill jag nog se vara hemma minst en vecka innan de kommer hit. Man vet ju aldrig med svininfluensan.

Hur skall jag göra??
Jag funderar på hur jag skulle kunna lösa det där med större akvarium till diskusarna. De verkar dock inte direkt klaga med sina 205l knappt inrett akvarium. De har varsitt hörn och putsa på om de nu känner för att leka. De gruffar inget speciellt med varandra. Men akvariet är förlitet för dem. Jag vill inte sälja av dem för jag vet vilket letande det är för att få tag på vettiga diskus som faller mig i smaken. Oftast när man tittar runt i handeln ser man undernärning och försmå i förhållandet till åldern osv. Dessutom så brukar det förekomma någon individ som ser ser sjuk ut. Då vill man ju inte ta något djur ur den gruppen med risk för att de åxå kan ha något skit som inte riktigt brutit ut.
Jag började fundera på att låna ut dem på foder. Men nja.... Jag la nog ner den tanken rätt snart. Jag känner ingen personligen här omkring som har större akvarium och inte heller den kunskapen för diskus. Och jag är petig när det kommer till den biten.
Kanske skulle golvet palla ett akvarium runt 350-370l. 450l är uteslutet efter förra krånglet. Kanske ett som är djupare som tar större yta av golvet = större chans att pricka in fler reglar under golvet. Eller ett djupare kar på 450l. *suck* Kanske helt enkelt ta och flytta medan man ändå grubblar....

Pv notis.
Har lyft ur motorn ur Pv'n under söndagen. Ja, inte ens under födelsedagen kunde jag hålla mig borta från bilen. Men det var tvunget att göras då motorn blivit såld och lovat killen den just den helgen. Det gick... rätt smidigt ändå. Även om det inte är som på en Volvo 140 och "bara lyfta ur växellådan" osv. Det är jävulskt trångt och bökigt att få bort växellådan från motorn vill jag lova. Men tillslut så! Och det blir tjusigt värre med nymålad topp, block och div. andra motor delar. Allt skall dessutom vara i rätt kulör. Rätt skall vara rätt när det blir helt original.

Annars så är man på sparlåga just nu. Nu får bil och akvarier klara sig på egen hand till förkylningen lagt sig. Sedan skall jag shoppa akvariegrejer till mina akvarium!! Tjohoo!