Jag har det stora nöjet med att få lyssna på en surspruta på 5½år som inte tycker det är något trevligt att städa sitt rum. Vi har tragglat i 2 dagar nu. Pappsen är inte hemma och kan komma till räddning och jag viker inte en millimeter. Så just nu stampas det i golvet och skriks i frustration på övervåningen.

Denna underbara dag har jag fixat lite i de 3 små akvarierna.
54L Fru Brun och Herr Albino Ancistrus har fått sin andra kull simfärdiga. Tror inte det blev så många av dem för jag hittade en liten klump ägg utanför boet och de såg ut att vart befruktade. Det verkar som en hel del av första omgångens yngel klarat sig galant trots besök i filter och päronen kvar i karet. Rengjorde filtret här i och tog bort några döda javablad.

54L platy yngel och galaxyrasboror har nu åter fått sällskap av albino paret Ancistrus. Jag flyttade de 2 sista ynglena från dem till 112:an. Tänkte testa lek på albinoparet igen. Rengjorde de två nedersta korgarna på filtret och ett 10l vattenbyte.

112L sällis fick en av de 2 nya platy honorna flytta till yngelvagga. Avlivade en minortetra som jag tror jag lyckades klämma när jag fångade platyhonan. De två små ancistrusarna som flyttade hit verkar trivas som bara den. Rengjorde filtret.

Diskusarna har nu minskats till 4st. Jag fick sålt på 2st heckelcross. Jag ville verkligen inte sälja dem, men tyvärr så fick det bli så. De har sin varsin hörna och de två som såldes var i vägen var de än befann sig. De två paren som är kvar är mer harmoniska nu. Nu är det bara chokladmalarna som jag vill ha bort. Men de verkar inte vara så attraktiva på marknaden i något större exemplar. Med heckelcrossen flyttade även den största av albino ancistrus ynglena.

Just nu bankas det på något och hon vrålskrik sjunger "här kommer Pippi Långstrump".... Barn är underbara!

Var hos svågern och grillade i lördags. Vi fick besök av "Kotten". Var länge sedan jag såg en levande igelkott. Lyckades få en halvskaplig bild på denna taggiga sötnos!


Annars rullar det på som vanligt här. Är något grymt trött och kroppen säger ifrån. Förkylningen gör väll sitt med. Sommarförkylningar är ett helvete att bli av med! Funderar på att köpa lite marinerade vitlökar i delikatess disken och äta med baguett. Så smarrigt!! Men man luktar ju där efter... Och vad det gäller fläskfilén... doften från den är borta i huset och jag fick en svensk tung filé i utbyte mot den tyska stinkande saken.

Ha det gott!!