Här regnar det igen... Tar det aldrig slut??

Vad sysslar man med under dessa regniga dagar??? En annan som vill renovera lite... eller rättare sagt, sätta lite färg på väggarna har gått och tryckt i spackel i alla en miljon små och stora hål på väggarna i hall, sovrum och vardags rum. Även om det skall rollas färg på strukturtapeten så vill man ju vara seriös i alla fall. Det har ju bott en 3-4 personer här innan oss och alla vill ju inte ha sina tavlor och annat bling bling där den andre har haft sitt. Så... en jävla massa hål blir det.

Just nu är det vitt i alla rum utom hallen... som är ljus gul. Riktigt ful blaskig gul och just nu med en massa vita prickar här och var på väggarna. Hmm... färg på väggarna? Vet inte riktigt vad jag skall ha... Blir nog neutrala färger så man kan mixa inredning i valfria färger. Det tråkiga är att både golv och tak är brunt träfärgat. Skulle vilja lasera taken vita, men frågan är ju om hon vi hyr av tycker det samma som mig.

Har plockat blåbär i massor!! Det är alldeles blått i risen här omkring!! Bakade en blåbärspaj igår på bär jag plockat. Denna gång rev jag skalet av en halv citron och strödde över. Snacka om himmelskt god blåbärspaj!!! Receptet kommer här:
Blåbärspaj med tuch av citron.
Smuldeg.
1½dl vetemjöl
2½dl havregryn
1½msk socker
150g margarin
Blanda allt i en mixer eller för hand.

500-700g blåbär
½dl socker
Rivet skal av en halv citron (finrivet)
Blanda blåbär och socker och häll i en smord form (större form). Strö det rivna citronskalet över blåbären. Strö ev. 1-2 msk potatismjöl över blåbären om man inte vill ha pajen för rinnig.

Smula över degen och placera formen mitt i ugnen á 225 grader och i ca 30-35minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera med vaniljsås eller glass när pajen är ljummen. Lycka till!


_______________________________________________

Fiskarna.

Såg att ancistrus hanen med de bruna ynglena låg på ägg igen!! Var nog rätt lyckat att byta ut honan som gick tillsammans med honom förut. Två kullar på kort tid. Ser bra ut för framtida avel. Detta par verkar åxå sköta sig vad det gäller sina bebisar till skillnad mot albinoparet som åt upp sina små. Har ju även ett väldigt stort par som går hos diskusarna. Där kan man kalla stor hane!! Honan är inte så liten hon heller, men dessa två måste jag skaffa mig ett större lek akvarium till om de skall få pröva lyckan.

Stackars krabb herren verkar vara lite ledsen över att ha haft ihjäl sin fru. Men jag hittar ingen som kanske har någon chans emot honom. De jag hittat är minisar jämfört med honom.

Börjar fundera på om det heckelcross par jag har ute på annons börjar vilja leka. Eller försöka till det. De andra 2 paren är ju inte så sugna på att lämna plats åt dem.

Har placerat de första platy ynglena i 112:an med de vuxna. De har klarat sig än så länge.



Nä nu skall jag gå och fika lite med blåbärspajen som blev kvar igår.. Ha det gott snookers!!