... har vi här i lilla Kolsva. Igår kväll åskade det och regnet öste ner. De två puckade kaninerna satt i spöregnet, trots att de har skydd, och filosoferade. Dessutom gräver de ur sågspånet ur boet så det ligger utspritt på marken utanför, dyngsurt. Vid 22.30 ökade regnet i styrka och jag gick ut med en låda och fångade upp de två kollriga kaninerna och bar dem till buren på ben. Kan ju vara lite skönt med torrt tycker man ju. Den ena, Piff tyckte nog det var rätt skönt och började genast putsa sig. Men Puff, hon verkar tro att det är för evighet i den buren.

Och ovädret fortsatte även idag. Nu blåser det rätt ordentligt och regnar konstant.

Ungarna har semester nu från dagis i fyra veckor. Maken jobbar dock, så jag är själv med ungarna. Men man försöker göra det bästa av tiden. Igår var vi ute nästan hela dagen. Köpt ett 2-mana igloo tält som jag satte upp till ungarna så de kan leka i igår. Uppskattades mycket av dem. Plockade blåbär åxå igår. Har ju sådan tur att det växer massor av blåbär precis runt husknuten. Fick ihop en halv kakburk med blåbär innan jag rätt som det var sköljdes ur skogskanten av ett spöregn!! Blir en liten blåbärspaj bakat idag. Gott till kaffefikat efter maten idag. Middagen består av kokt potatis, hemgjorda köttebullar, sås och lingonsylt! Smaskens!

Akvarierna.

Det har hänt en del i burkarna. Idag hittade jag en corydoras aeneus hona död hos diskusarna. Hon såg väldigt romstin ut, så frågan är om hon inte kunde få ut äggena.

En av krabborna har dött. Dessvärre honan. Hon fick båda klorna och 3 ben avslitna av hanen här om natten. Henne hittade jag åxå död idag.

Det har tillkommit 2 nya gulröda musse pigg platys till 112:an. Två honor.

Jag har lyckats tagit död på de 2 äppelsnäckorna jag hade kvar. Höll på att fixa lite i små akvarierna och tog då ur dem för att lägga dem i egen burk med kallare vatten. La dem o en mugg. Sedan vart det tjo och tjim på ungarna och jag kom av mig för att lösa världskriget mellan dem. Hittade snäckorna torkade i muggen dagen därpå. Det var egentligen nya snäckor jag skulle ha tag på när jag var in på zoo affärerna i Köping. Men de hade inga.

Ancistrus bebbarna verkar ha fattat att men inte skall simma in i filtret nu. Vet inte hur många de är kvar av de bruna. Men det verkar vara över 10st i alla fall.

Och nu skall jag fortsätta softa med ungarna. Ha en trevlig dag!