Idag bar det av till Uffes PV-träff i Ludvika. Jag och maken tog oss en tripp med vår "Grålle", och vilken tripp sedan!!! Det verkade inte som vi skulle få tur med vädret....

Detta var mellan Lindesberg/Kopparberg (om jag inte minns fel..)

Här var jag lite nervös att blixten skulle slå ner. Det lös upp på himmelen titt som tätt.


Och ca 2km efter att jag tog denna bild bröt helvetet löst! Det var som om man släppte flera ton vatten rakt ner på oss.

Vi såg ingenting! Vart livrädd! Bilen framför oss försvan ur sikt och jag viste att det även fanns en bil bakom!! Vi kröp in efter vägkanten och hittade tillslut en grusväg som vi körde in på för att söka skydd. Vid det här laget regnade och haglade det så jag trodde bilen skulle få skador. Haglet var lika stort som tumnageln.

Efter en 15 minuter var ovädret över och vi körde vidare. Vi fick ändå tur med vädret när vi kom till Rafsnäsgården utanför Ludvika där en hel del PV entusiaster kommit med sina bilar. Tog ju såklart en hel del bilder.





Denna gula kommer från vår hemort Kolsva!!! Inte heller långt ifrån där vi bor, men har aldrig sett denna på våra vägkrokar!

Och så våran "Grålle"


Vi avnjöt en mycket god skagenmacka och kaffe på caféet för att sedan fortsätta och kika runt. Och när vi precis sätter oss i bilen för att åka hem kom en stört skur på nytt. Men denna var inte lika hemsk som den första. Vi kom i alla fall hem väl skinnade.

För att tala om oväder. I fredags var det inte heller så trevlig väder här hemma. Strömmen gick vid 20.00 och var borta till 23. Och när så den kom tillbaka upptäckte jag att mina diskusar mådde skit!! De låg med sidan på bottnen, andades sakta och knappt en enda fen rörelse. Ögonen var vinklade neråt och jag vart helt knäckt!! Släpade fram vattslangen och gjorde ett 50% vattenbyte. Den stora RT honan verkade ha problem och jag balanserade upp henne för att se hur hon reagerade. Stöttade även en av heckelcrossen. Jag lät dem sedan vara för att se hur de piggnade till och efter en halvtimme var alla framme och simmade, en aning bleka. Idag har de ätit och beter sig normalt, men fan... Mitt hjärta stannar så fort det gäller diskusen. Under natten gick strömmen ytterligare ett par gånger, men den kom snart tillbaka. Och åskan dundrade hejvilt så man har inte sovit speciellt mycket natten till lördagen. De övriga akvarierna verkar stabila. Den största äppelsnäckan lämnade in idag, men den har vart rätt seg. Tror de inte pallar med högre temperaturer, vilket jag haft nu under veckan i dessa små akvarium.

Nä... det var lite om dagens bravader! Ha en fortsatt trevlig helg!