Jag börjar undra.. Vart tog sommaren vägen?? Halva Juni har gått och det är verkligen ingen sommarvärme. Jag har inte ens vågat plantera ut tomat plantorna! Om nätterna har termometern tom tagit sig ner runt 4 grader. Och de senaste dagarna knappt över 10. Spöregn hela helgen.

Den här helgen har vi mestadels setat i Opeln och åkt runt. I lördags var vi och fixade två nya däck till Opeln. Välbehövligt då framdäckena nästan var slicks! Skall även byta de andra två så fort det går. Efter att ungarna fått korv och handlat lördags godis på macken så åkte vi hem och fikade hos "Oljeshejken". Vi kallar han som äger macken så. Sedan bar det av till Arboga för att byta bromsbelägg, men regnet han före så det vart att göda svärfar med korvstroganoff och ris istället.

Söndags bar det av till Uppsala och fixa lite grejer till Pv'n. En bakaxel som skall renoveras bl.a. Han som skall renovera är en gammal herre som ska lägga av nu till hösten. Men vi lyckades övertala honom att ta våran innan han slutade och snäll som han var tog han åt sig jobbet. Jag undrar vad som kommer hända när alla de kunniga äldre slutar. Kommer det bli mindre precision på arbetet? De gamla rävarna har ju sina knep å knåp som dagens ungdomar aldrig kommer att bli lärda. Idag skall allting gå snabbt. Allt skall bara "smackas ihop", hus som bilar och allt annat.

Funderingar.
Läste här om dagen om mördade Therese och hur det kommer sig att barn blir mördare. Är det eg. så konstigt? Dagens barn växer upp med våld. Det är våld överallt. Barn uppmuntras att leka med div. vapen, värre än det andra, men gjorda i plast. Dagens "barnprogram" är nog det sjukaste av allt! Nickelodeon kanalen är nog sjukast av alla. Man tillåter barn spela tv-spel som är grovt våldsamt. Många föräldrar verkar låta tv-spelet uppfostra barnen. Det är nog inte konstigt att barn får en sné verklighets uppfattning. Dessutom så förekommer alkohol och missbruk mer och mer i familjerna. Det bunkras med öltunnor och lådvin till helgerna. Och med alkohol kommer även misshandeln. Skilsmässa är numer ett vardags ord. Karriären kommer före barnen. Att barn går i sina föräldrars fotspår och beteende är 80% stor chans. 20% lyckas bryta sina föräldrars destruktiva beteende och gå sin egna väg. Kommunen skall spara och trycker samman barn i stora klasser. Det finns ingen chans att lärare skall kunna tillgodose vart enda barns behov. Än mindre kanske upptäcka ett barns särskilda behov. Och om man nu upptäcker det särskilda barnet, kan det då få den hjälp han eller hon behöver pga. sparandet eller stödet från föräldrarna? I dessa sammanhang förbiser man ett barn med dyslexi eller ad-hd. Det senare är oftast anledningen till att våldsbrott begås.

Det är just därför en förälder måste vara förälder!


Akvarierna.
Ett av mina ancistrus par, brun och albino, har lekt. Såg ett gäng småttingar sitta och sprattla på väggen i skallen. Försökte ta bild på dem, men mobilkameran vill inte fungera lika bra vid akvariefotografering som med blommor.

Mina ancistrus tycker det är trevligare att leka i slott och skalle, dessa saker hade jag ju tänkt plocka ur...

Bok.
Jag håller ju på att läsa Snabba Cash, men har totalt hakat upp mig. Jag kommer inte vidare med den boken längre. Så jag handlade en pocket i lördags. Patricia Cornwell's Dödligt spår. Har inte börjat med den än.... Men snart med tanke på det trökiga vädret vi har här i Kolsva.

Ha det gott!!