Igår tog jag mig till Örebro och tittade runt lite hos Peder på Akvariekällaren. Tittade bla. på ett nytt akvarium. Går i tankarna på ett aluramkar, 150cm långt, djävligt djupt och en 60cm högt tror jag det var á 540L eller så. Tjusigt!! Och ännu tjusigare med amazonas bakgrund i. Nu har jag lite mer koll på hur jag vill ha det i alla fall. Men så är det ju penga frågan. Jag åkte i alla fall där ifrån med en Crinumlök och en Cabomba planta.

Idag fick diskusarna en ordentlig städning i akvariet. Skrubbade av rutorna, slamsög gruset, skrubbade lek konen och bytte en 50%vatten. Jag vart tvungen att flytta hit 2 chokladmalar från 112l då de blivit för stora för det. Diskusarna verkar inte bry sig om dem i alla fall.

Platyhonan som legat i vaggan ett tag behagade släppa sina småttingar natten till lördagen. Det blide en 35st små yngel. Eller små och små. De var rätt stora jämfört på förra kullen jag hade. Söta är de i alla fall!

Jag hoppas verkligen att jag kan ta mig till Diskuschampionatet i april. Och vissa andra vill tydligen det med... Jag och maken har diskuterat och det ser kanske inte så ljust ut just nu! Som ni kanske minns så lämnade jag och maken in motorn till PV'n på renovering i höstas. Vi hittade en motor på Blocket som skulle vart helrenoverad, men stått i 15år. Det visade sig att det blivit lite avlagringar här och där, men förhoppningsvis skall det inte bli en för stor kostnad. Vi ringde till gubben som renoverar vår motor och det visade sig att han hade inte börjat med den!! Men han skulle sätta igång med den direkt och lämna den exakta penga summan för renoveringen inom någon vecka. Så allt mellan 3000-6000:- kan det komma att kosta. Vilket vi är berädda på, men kom inte att tänka på att maken inte får ut något studebidrag i maj!! Allt ordnar sig på ett eller annat sätt! Men just nu så ser det lite mörkt ut för Diskuschampis, tyvärr. Men penga frågan kan vända när man minst anar det, så jag håller tummarna och söker lösningar!

Senast sedda film!
Igår såg jag "Den stora flykten" på Tv4 FILM kl:21.00. Det är en gammal film från 1963 och handlar om 2ra världskrigets fångstläger. Inte den typ av fångstläger man är van att se, utan där militärer/soldater från angripande länder blivit satta efter tillfångataganden. Denna film är verklighetsbaserad, och just därför jag tittade på den. Filmens handling: I fångstlägret samlas grabbarna och bildar en pakt. En pakt om att lyckas fly från lägret och ta sig över gränsen till säkerhet. Filmen är tillägnad "De 50". Vilka de 50 är får ni veta när ni ser filmen. I rollerna ser vi bl.a. Steve McQueen, James Garner och Richard Attenborough. Värd att se!!

Och här med tackar jag för mig och önskar Er en trevlig kväll.