Idag har jag fixat i nästan alla akvarium förutom 20l burken som får sitt i morgon. Orkar inget mer idag...

54L yngel akvarium fick sig en ordentlig genomkörning. Jag förvisade mig om att inga nya ancistrusbebbar var i antågande innan jag rev hela karet. Jag har nu rensat ur all javamossa ur detta akvarium. Vist sitter det säkert någon tåt kvar någonstans... men men. Gruset slamsögs och tömdes tills det endast var ca 10cm vatten kvar. Filtret lät jag vara. Har nu placerat en tuss flame mossa på en rot och möblerat om i akvariet. Fiskar som nu går här är: 4 platy yngel, 6st galaxyrasboror, ett golden ancistruspar och 2st blåa äppelsnäckor. Den sista cr-räkan dog tyvärr i byttan jag förvarade alla invånare i medan jag fixade i akvariet. Tillsatte även mer av 2-4mm engelsk sjösten för att "ljusa upp" den svarta grusbottnen. Är rätt nöjd med resultatet.

54L sällis byttes det 50% vatten i. Fiskade upp musseplaty honan som var död i morse. Här i placerades de 4st torperplatysarna som jag drivit upp. Ser ut som om alla är honor. Flyttade lite på växterna så de fick mer space mellan sig. Afzeliin har blivit riktigt fin efter att jag började med växtgödningen och likaså javamossan som blivit riktigt tät.

112L sällis fick sig en lätt slamsugning i ytterkanten (40% vattenbyte) och filtret rengjort. Avlivade en minortetra som magrat av.

205L diskuskar fick ett 50% vattenbyte inkl. slamsugning. Döm om min förvåning när det kraschade under fingrarna när jag flyttade på konen!! RT:arna hade lagt ägg. Jaja... så kan det gå.


Igår tillbringade jag fm-em på akuten. Vaknade vid 4 på morgonen med sprängande öronvärk och ansiktet kändes liksom.. förlamat. Ont som fan! Ringde sjukvårds upplysningen och fick tid in till jouren i Köping. Går nu på penicillin för bihåle inflammation och öronkatarr. Öronkattaren skull ha kunnat gått över till inflamerat snart med om jag inte åkt in. Men tror ni inte läkaren glömde skicka receptet på cortison nässpray! Blir och ringa till familjeläkaren imorgon.

Tar med lite bilder från akvarie renoveringen idag.
Bifogade filer