Jodå... i morse hade ett träd "klivit upp ur jorden" och landat rakt över vår väg. Denna gång var vi instängda och kunde inte komma någonstans. Som tur var kom svågern över och hjälpte oss få bort eländet från vägen. Svågern fick först dirigeras upp till min pappa för att låna motorsågen, grannen hade tydligen lånat ut sin... Men jag vill minnas att hon sagt att hon hade 2st förra gången vi lånade motorsåg av henne.

Men det var skönt att komma ut lite. Drog runt ungarna i varsin pulka medan svågern körde kärror med "björkved" som vi sedan hjälptes åt att stapla upp i vedboden. Maken fick även tummen ur arslet och såga upp några längder som vi haft på tork. Skönt med lite arbete ute i friska luften. Ungarna såg ut som snögubbar när vi tillslut gick in. Många snöänglar finns nu att beskåda ute på gräsmattan.

Var igår på 25års kalas med hela familjen. Svågerns sambo som fyllde. God smörgåstårta bjöds det på och så fick man ju sniffa på 5 veckors bebben med. Det är något speciellt med små bebisar. Så mjuka och goa.... (nej.. jag ska inte skaffa en till!!) Rasmus är helt fascinerad av Lea. Han tycker hon är så liten och man måste ju vara sååååå försiktig och han viskar och kan knappt ta blicken ifrån henne. Så sött!!

Fiskarna
Jag hade ner en sprängfärdig platyhona i yngelvaggan här om dagen och tro på fan att hon hoppade ur den i natt och ynglat i akvariet!! Hon var verkligen smällfet!! Tetrorna måste i alla fall ha blivit överlyckliga med levande foder.

Jag har nog inte berättat hur det gått med alla diskusen man släpade hem här för några veckor sedan. De mår alla förträffligt! Matglada och kommer och äter ur näven på en. RT:arna putsar och dansar om vart annat. Kanske är det lek hos dem om ett par veckor. Jag har ev. ett "heckel" par med som har mycket tok för sig. De andra 2 "hecklarna" är lite av och till. Beror lite på vilken dag det är. Supernöjd med allihopa!

Mitt växt experiment fortsätter i sin makliga takt. Har inte hunnit med att fota i akvariet men tänkte ta mig i kragen imorgon när ungarna är på dagis. Så förhoppningsvis kan jag visa lite mer bilder i min tråd imorgon.

Nu skall jag sätta mig med en kopp kaffe framför brasan och bara njuta av värmen!! Ute är det nu -6 grader och tempen fortsätter att gå ner. Ha en fortsatt trevlig kväll!

PS. Bild på vårt "tama" rådjur som brukar strosa omkring vid vårt hus. DS.
Bifogade filer