Godagens alla snookers!! Värmen fortsätter att hålla i sig och man känner sig som en vandrande degklump... Man ska ju inte klaga.. men jag mår riktigt dåligt i värme. Det är redan 31,5 grader mot husväggen. *phu

Alla fiskarna har fått stått åt sidan lite nu. Har haft en del extra att göra, men idag skall de få sitt vattenbyte.

I 20l byttan/burken.. kalla det vad ni vill.. har jag räknat ihop galaxyrasbororna till 7st. Fick bara ihop dem till 5 förut, men efter att jag fick riva i burken efter att syrran köpte några räklingar så fick jag ihop dem till 7. Då är det bara 2st som starvat av. En till äppelsnäcka har tagit sitt liv. Bakom pumpen. Denna hade kilat ner sig ordentligt där bakom. Inte meningen att jag skall ha snäckor där i... Skall se till de andra vid vattenbytet och ev. flytta dem till 54l platy. Där har jag tydligen fått någon oväntad odling på posthorn upptäkte jag här om dagen.

54l platy karet ja... platysarna är stirriga som fan. Hmm... skall slänga i mer växter här i. Skall bara handla dem först. Ancistrusarna som går här i har växt en del. 2 hanar och en hona. Verkar som om jag har fått ett överskott på hanar av denna lilla "bebis" samling jag införskaffade mig för ett tag sedan.

54l guldfiskar knallar på. Moluccensisarna verkar trivas fint här i. De är verkligen mina favvosar. Har inte kontrolerat Könsfördelningen av ancistrusarna här i, men en gold hane vet jag med säkerhet att jag har här i.

112l... det bara är med denna fisksoppa. Hmmm... är lite sugen på att göra om detta akvarium till asiatisk biotop. Jag har en förkärlek till hara hara malen, men tyvärr är den inte allt för lätt att få tag på. Har lyckats via Peder på Akvariekällaren en gång förut. Men skall se framåt hösten vad som kan tänkas kunna plockas hem.

200l diskus å skalarer. Ja, här gruffas det mellan skalarer och diskusarna lägger ägg. Dock blir det ju uppätet. Diskushanen verkar inte vilja ha med honan efter leken, tyvärr. Det blir en hel del gruff, men jag hade hoppats på att de skulle sluta med det efter jag släpt i skalarer, ancistrus och corysarna. Men nej.. De får gå över sommaren och sedan får jag se till hösten hur jag gör.

Sommaren verkar ha komit nu äntligen. Semesterplaner var det ja. Eskilstuna zoo är givet. Ev. skall vi åka upp till Stockolm och gå på Skansen med tillsamans med min mans moster och familj. Uj, det är mååånga år sedan man var på Skansen!! Lågstadiet tror jag.. Jag skulle vilja åka till Gotland med. Men pengar... Det eviga penga vändandet. Och nu till månadsskiftet går jag ner till 65% sjukpenning. Man får väll vara glad att man bor på landet istället för lägenhet så man kan släpa fram polen och krocketspelet om dagarna.

Nä, nu skall gröne orm släpas fram och göra sitt jobb! Ha det gott i värmen!