Gokväll!
Idag har det vart en tråkig regnig och kall dag. En perfekt dag för akvarie rensning och andra div. tokidéer.

Började med diskusarna. De hade 3 sprattlande yngel på konen. *Bah* De var inte intresserade av de stackarna heller och det behövdes verkligen ett ordentligt vattenbyte här. Så sorry småttingar. Det skrubbades på rutor och slamsögs tills det var ca 30cm vatten kvar. Drog upp den otroligt fula svärdsplantan. Du började hjärnan spinna. Det är snart sommar och jag har inte större planer på att odla diskus just nu så varför inte plocka ner de corysar som fick flytta till ena 54l akvariet tillfälligt. Sagt och gjort. Håvade upp corysarna och la dem i en påse... tittade snett i 112l karet. De där 2 gråa skalarena har fått sina fenor noppade... hmmm... De åkte med i en annan påse. rotade fram en lite avlång mangrove, fäste lite javamossa på den och la ner den hos diskusarna tillsammans med kolstenar så det blev en grotta till corysarna. Skalarerna som jag tyckte var relativt stora.. såg väldans små ut brevid diskusarna... Men jag tror det är lite nyttigt att diskusarna får lite annat att tänka på ett tag än att lägga ägg hela tiden. Diskus hanen blåste upp sig och moppsade lite men kom snart underfund med att skalarerna inte var fiender. De verkar faktist uppskatta förändringen.

I det 54l som corysarna gick går nu bara det äggläggande skalarparet kvar inkl. 2 små ancistrus. Här tömde jag 10l vatten och rengjorde filtret. En miljard snäckor i det filtret.. Knastrade fint vill jag lova. Tog bort svärdplantan här. Aldeles gul. De trivs inte hemma hos mig. Vet inte riktigt hur jag skall göra med detta akvarium.

54l guldfiskar och annat trams fyllde jag på det avdunstade vattnet. Kanske gör jag lite invånar ändringar här i till det andra 54l karet.

112l karet fyllde jag på vatten i. Upptäkte en minortetra med endast ett öga. Verkar dock inte lida för den äter och simmar på med de andra minorerna. Den minsta svarta skalaren som inte växer kommer snart ödet vara avgjort för. Den har fått noppade fenor och man ser att själva ögat osv. växt förutom kroppen. Den är ful som stryk. Kommer tas bort. Annars verkar allt fungera bra här. Tog bort javaormbukskott och planterade i skalar 54l.

Hos räkorna gav en blå äppelsnäckorna upp för någon dag sedan. Vet inte om räkorna vart lite för nyfikna. Snäckan låg på rygg. Kasnke drunknat?? Hittar i alla fall 3st nu innan släckning. Skall vara 4st kvar... men den 4e är säkert i slottet eller så. Vattenbyte imorgon hos dessa. Måste göra något åt räkbeståndet. De är välldans många nu. Galaxyna måste vara tvärblinda.

Annars tuffar livet på som vanligt här hemma. Tänker på Emma, Saga och Max. Såg lite på Efterlyst i torsdags... men tårarna sprutar på mig och maken valde en film istället. *phu.. tårarna kommer nu med.. Men jag tänker på dem och ber att den som gjorde dådet skall dömas för det med. Jag hoppas att det blir snart.. Känns som en evighet med detta fall.. känns som många misstag har gjorts...

Nää.. nu skall jag gå och vara social. Långt blogginlägg blidde det... har eg. mer att skriva.

Trevlig kväll!