Idag är en sådan där dag då jag eg. borde ha stannat i sängen. Täcket över huvudet! Eller ja... det började rätt ok....

Morgon/fm. stampar jag upp för trappen och gör ett vatten byte+urkramning av filtrena i de 2 54l och 112l karena. Sparade en hink med lite akvarievatten som jag kramade ur filtrena lätt. Fin gödning till mina vanliga blommor i fönstrena.

Maken kommer och informerar att svågern och svärfadern kommer tidigare, redan vid 12-13!! Hade ju tänkt tagit diskuskaret och räkburken med!! Var bara att treska ner, vattna blommorna med slamvattnet och sätta igång med köttbulls rullning och stekning av dem. Janson och skala ytterligare potatis till sillen. Gästerna kom och vi satte oss snart till bords. Efter fikat och lite prat lämnade de oss vid 17-snåret. Ahh! Tid för de resterande burkarna!!

Gör iordning ett salt bad åt diskushonan. Hennes ögon har blivit gråare och fick ett tips om att göra detta bad. Om inte de blivit frächare så blir det en bakteriakiller eller eSHa 2000 kur på... hmm.. tisdag. Jag läste på om och om igen hur dosering m.m. skall gå till för saltbadet. Skrev upp ordinationen, läste igen, kontrolerade mått... läste igen och gick och gjorde iordning badet. Tid för bad: 5min.

Och så var badet färdigt. Plockade upp honan och lade hene försiktigt i hinken.
*plumsplaskskvätt* dyngsur.
Tog tid, började vattenbyte i karet. Sätter slangen i karet och går och sätter på vattnet i badrummet. Hör hur det plaskar frustrerande i hinken och springer in i vardagsrummet, snubblar på slangen som far ur karet och spolar hej vilt på golvet!! Trägolv!!!!
*skriiiiksvordomcencur*
Diskushonan spratlar på golvet.
*paniiiiiiiiiiiikskriiiiiiiiiikcencur*
Slänger i slangen i karet, slänger i honan i hinken, springer och hämtar handukar på toaletten, krälar runt på golvet och torkar, hjärnsläpp. VAD ÄR KLOCKAN!!!! Tittar! Paniiiiiiiiiiiiik!!!!!!! 10minuter har gått!!!!!! Tittar till honan som inte ser allt för glad ut i hinken. Upp med henne ur hinken och gör "hjärt och lungräddning" i akvariet. Kommer igång och simmar iväg. Springer in på toa och stänger av vattnet precis i tid! In och krälar på golvet för fortsatt upptorkning av vattnet....

När jag puttsat det nedstänkte vitrinskåpet som vart dränkt i salvatten efter diskushonan, slangens vilda härjning på golvet osv. kännde jag att jag var nära att brista i gråt. Hur gick det här till?? Vad hände?? Detta inferno som jag hade planerat så nogrant. Tänk om honan tog detta illa så hon dör!! Dock så kom hon igång bra och simmade fint, inget flämtande... Testade mata lite efter 30min och de åt lite redan då. Kommer inte våga tända lyset imorgon bitti. Har hjärtklappning så det skriker. Gisses, huvudet går i ett!!! Tror jag håller på att få en hjärnblödning, allternativ hjärtinfarkt.

Ja.... det var min kväll. Trevligt va? Helt slut.... Skall gå och slänga de tvättade handdukarna i torktummlaren... Gråta en skvätt... Vadå "glad" påsk??