Här har alla fiskar och skaldjur blivit spritt språngande porrgalna!!! Efter att ha besökt Peder och införskaffat ett till litet 20l burk, 4st crystal red räkor, 3st riktiga albinoancistrusar, 2.. eller var de 3?? grodor och landat i hemmet upptäcker jag att min smällfeta skalar beter sig skumt. Tittar lite nogrannare och upptäcker ägg på ett jawaormbunksblad!! 100-talet ägg! Sett att det vart en hon sedan 2dagar tillbaka när jag upptäkte att hon var så fet att äggröret tittat ut. Förstoppad tänkte jag. Och totalmissat har jag att hon hade en partner! Nu har de sin hörna och vaktar, fläktar och beter sig som om de aldrig har gjort annat än att vart föräldrar. Trode tom att de skulle vart för små för att ens komma så långt som till ägg! Jaja! Överlycklig är jag, men med tanke på vad jag har för kompisar i detta kar kommer antagligen ägg vara borta imorgon. Gissa vam som jagar ett lekakvarium. Misstänker ett till grått par på G att föröka sig. Ty en är riktigt smällfet och äggrör börjar titta fram. Hon har en partner åxå. Och självklart har jag plockat fram kameran och filmat det hela!


Det är lite omstrukturering på G i resterande akvarium. För att inte tala om ett lek kar åt skalarerna!

20l burk: Alla crystal red räkor bor nu i detta kar tillsammans med 2 små ancistrusbebisar. Räkorna kommer snart att få flytta till det nyinköpa 20l burken som kommer inredas till ett 5-stjärnigt lyx hotell för sötnosarna. De 4 CR jag köte idag var jätte små, så de kommer få gå och gödas på lite nu innan alla 9 flyttas till det 5-stjärninga hotellet.

I 54L karet är ett nytt ljusrör införskaffat. Ett Sylvania Aquastar (om jag inte minns fel) och det vart ett riktigt snyggt blå/lila ljus där i. Här bor nu alla zebrafiskar, grodor, albinoancistrusar, moluccensisar och galaxyn. Galaxyna kommer i framtiden flytta till 20l burken som CR bor i nu. Dock skall så klart den 20l burken bli 5-stjärnigt åxå innan galaxyna flyttar dit. Hängde ni med!

Här är det en moluccensishane som är så pilsk att han hoppade på en stackars hona som dock talade om att hon var minnsan inte på humör. Huvudvärk här kanske?? Försökte hinna filma detta med.. men jag han inte fram med kameran..

Jag har mycket planer innom akvarstiken just nu. Och skalarerna gorde ju inte tankarna lättare!! Ett lek kar.. och så måste ju jag ha ett bräck kar om moluccensisarna blir på tjocken!! Tror jag skall bygga en ställning med ett par akvarier. Fortsättning följer....