Igår em/kväll fick jag ryck efter att stått och glott ut i köksfönstret ett tag. De där jävla björnlokorna skall väck!! De har nu tagit sig upp på gräsmattan och vinbärsbuskarna har de åxå placerat sig. De växer som ogräs... Redan i maghöjd. I frustration slet jag på mig handskar och gick ut. Hämtade spaden och började gräva upp dem. När vägverket sanerar dessa "örter" efter vägarna så använder de sig av rymdlika dräkter. Här står jag i jeans, munkjacka, tennis skor och handskar.. ja och underkläder med Man kan nämligen få fruktansvärda brännskador av dessa växter. Men jag hade fått nog!! De skall väck! Framförallt för barnens skull!

Så där stog jag, svetten rinnandes i anskitet och grävde. Allt från små skott till maghöjds och giggantiska plantor. Rensat hela kanten efter slänten, gräsmattan och vinbärsbuskarna på lokorna. Återstår: ca 20-25kvm giggantiska björnlokekoloni. En positiv sak... jag brännde mig aldrig.

Skall vässa lien och gå löst. Ty jag har ringt alla möjliga.. miljö och hälsa, kommunen, vägverket, gift information... men ingen.. absolut INGEN kan.. eller skall jag säga VILL hjälpa mig. Och då sanerade vägverket/kommunen lokor efter vägen knapast milen ifrån mitt boende. Jag har kontaktat Lantmännen och frågat om de har något bra gift.. och de hade något medel... men de hade även ett starkare medel.. för icke privatpersoner. *suck

Jag har provat hällt tändvätska på en planta förra året för att se om den tålde det. Högg då av stjälkarna som blir ihåliga , hällde en hel del i där. Den kom i alla fall inte upp i år Dock så kan frön överleva upp till 12 år. Fast förra året högg jag av blommorna innan de blommat ut. Något positivt igen... Bara 11 år kvar..

Ja.. det är vad jag hade att skriva av mig.. Inte så intressant kanske..