Igår kväll tyckte jag att min son var lite väl grå.. hmm.. vit och de knallblåa läpparna gorde mig inte mindre bekymmrad. Han verkade inte direkt ta upp den vätska man gav honom och han spydde och sket om vart annat. Kissa hade han inte gjort på 5-6h, så jag ringde upp sjukrådgivningen igen vid 18-tiden (första gången vid 9.30). En måttligt sur/irriterad kvinna svarade i andra änden.
-Hej, jag ringde er i morse ang. min magsjuka son. Han verkar inte bättre och han spyr och skiter om vart annat. Er rekomendation av vätska kontra tid fungerar inte och jag har gjort variationer, utan direkt framgång. (fortsatte med att tala om hur han såg ut osv.)
-Ja, men har får för lite vätska i sig, bara att hälla i honom mer.
-Ehh... det går ju inte så bra. Han spyr upp allt igen.
-Inget att göra åt. Ge honom vätska.
-Han är inte heller så förtjust i vätskeersättningen så jag har även gett honom avslagen sockerdricka som han inte heller verkar kunna hålla kvar.
-Ja men det är bara att hålla i honom och tvinga i honom vätskan.
-Så du menar att det är bättre att hetsa i ungen vätskan?? Men han kan ju inte behålla vätskan, kasnke kan det vara något fel på honom??
-Vad skulle det vara för fel då??
-Inte vet jag, hjärnhinneinflammation??
-Varför tror du att han har det?? (uppnosig, kort i rösten)
-*paff Inte vet jag, jag är ingen läkare som kan ställa diagnos!!
-Vill du prata med specialister på barnakuten?
-Ja tack, det vore snällt om du kopplade mig dit.

Jag fick komma in direkt. De ville i alla fall se hans skick osv. Och sonen bättrade på sig inne på lasarettet. Jag fick massor av tips om hur magsjukan skall tas på bästa sätt.

Men vad är det för fel på dagens samhälle!!?? När man ringer om sin lilla ettåriga sons hällsa och blir bemött på detta sättet!! Jag ville ju lösa mitt barns problem!! Jävla idioter!! Det verkar finnas gott om dem tyvärr...