Första semesterdagen avklarad och vädret verkar ju ha vänt Lyckades till och med bli getingstucken idag, det har nog inte hänt sen jag var barn.

Har snickrat på makens nya vedbod, försökte förklara för honom att det var ett golv i en vedbod vi la, inte parkett. Men jisses vilket mätande och mätande det var. Golvet är nu på plats och helt rakt ligger det oxså I morgon kommer svärfar och hjälper till. Då skall väggarna upp.

Vattenbyte i karen har jag hunnit med oxså. Skönt med semester då man kan göra vattenbyten med ett glas vin i handen. Läste en tråd tidigare i våras om någon som råkat välta ner en kopp kaffe i karet när dom bytte vatten. Undrar hur fiskarna skulle må ifall jag råkade välta mitt vinglas ??
I det stora karet så möttes jag av en oväntad syn. En av växterna skall nog blomma när som helst. Alltid trevligt när växterna trivs. Är inte direkt hemma på växter, så jag vet inte ens vad den heter. Kanske någon vet?
[ATTACH]1098[/ATTACH]

Försöket ta lite kort på karen, men jag får nog vänta tills solen har gått ner, det blir bara reflektioner i glaset.
Bytte nog 60% av vattnet hos axelotlarna, det brukar trigga lek hos dem så vi får se om det blir några ägg inom snar tid. Har slarvat lite med vattenbyte hos dem, det var därfördet blev ett rejält vattenbyte idag inte för att egentligen trigga igång dem. Fel årstid att försöka få några barn av dem nu. Enklare att hålla dessa djur på vintern då det är kallare ute och inne. Värmen är alltid ett problem i detta kar. Nu står det i källaren och jag lyckas hålla en konstant temp på 20 grader där i nu på sommaren.

Mormor katt går här och muttrar och söker uppmärksamhet. Hon är en stor katt med förkärlek för att muttra på de andra katterna. Mycket snack och lite verkstad dock, hon har nog aldrig rört någon av de andra. Och som jag säger till henne, det är hon som är roten till alla de andra så det är inget att muttra för.
[ATTACH]32761[/ATTACH]


/B
Bifogade filer