1) Städade i den skrubb där jag har alla mina akvariegrejer, och hittade en burk med brun vätska: min gamla vinägermikromask-odling. Tog ut burken och lyste med en ficklampa genom glaset: det sprattlade. Det var fortfarande gott om levande vinägermaskar i burken!

Det är alltså den här burken. Notera datumet på inlägget - samma burk har rullat sen dess, jag har bara fyllt på vinäger jag tagit för att starta nya kulturer. Rekord?

I sammanhanget ska man veta att den här burken är också den enda jag nånsin fått att fungera, jag har provat att starta nya kulturer två-tre gånger och kulturerna har aldrig riktigt tagit sig.

2) Fyllde igår på min hemmagjorda oxydator men tog ur blyhaglet jag använde som katalysator. Nog går det långsammare alltid! På ett dygn har uppskattningsvis bara 10-20 milliliter av peroxiden doserats till akvariet, alltså grovt räknat en 1/5 av doseringstakten med katalysator. Den ska få stå en vecka så jag får se om en så liten tillsats av peroxid har nån effekt alls, om inte ska jag testa att använda ett mindre blyhagel.

3) Visstja, det hade jag glömt - den varma vintern gav mig en oväntad present igår: svarta mygglarver! Eftersom det inte var is så provhåvade jag i ett dike vid vår sommarstuga, mest för att få se vad som finns där, och fick svarta mygglarver. Inga jättemängder, och allt ifrån pyttesmå nykläcktingar till centimeterstora larver redo att förpuppas, men tillräckligt för en utfodring av mina Biotoecus. Jag visste att mygg kunde övervintra som larver, men detta är första gången det varit isfritt och möjligt att håva så här sent på året.