Inga nyheter.

EasyCarbo försöket fortsätter, och fortfarande ser jag ingen effekt alls utom att det blev "vaktavlösning" på algtyper i 160'at. I 90'at , som har massor av växter, märks ingenting alls.


Lowtech-30liters-akvariet fortsätter vara i total stasis. Ingen tillväxt alls, utom på flytväxterna. Oerhört märkligt, har aldrig sett nåt liknande. Enda förändringen är en mycket tunn algfilm på rutan där det är tunnare med flytväxter. Jag funderar på om det betyder att ljuset (1x15W aquarelle) är för svagt för växter - men det har ju vuxit i det karet förr?!?


Räkorna på balkongen lever än, men jag har intrycket att de blev lite färre i förra veckan. Många av de andra djur som fanns i byttan (vattenloppor, gråsuggor, nattsländenymfer...) verkar också ha dött.
Vad som hände? Jo, ironiskt nog inte att det blev för kallt, utan tvärt om: solen låg på, det är en inglasad balkong - och det blev varmt. Akvariet blev 28 grader enligt termometern.
Att gå från +4 till +28 och tillbaks till +4 på en dag är nog rätt tufft.
Jag skall sätta nåt som skyddar så solen inte kan gassa rakt på karet.


Leon lyckades ta lös "huvudkontakten" ur väggen, så mitt stora kar har stått utan lyse & cirkulation i ett dygn. Verkar inte ha gjort djuren något, men tiduret som styr metallhaliderna verkar ha fått nåt slags frispel. Jobbar på att lösa det.


Danionellorna mår & äter bra. Inga tecken till lek än, fast jag har sett lite ansatser till att jaga varandra.


Den borelli-hona som inte har revir verkar få rätt mycket stryk. Igår såg jag att hon stod gömd bakom ett blad uppe vid ytan hela dagen. Idag vet jag inte var hon är. Ser jag henne igen tror jag jag fångar ut henne. Har inga bra platser att parkera henne, men hon kan nog inte vara kvar i 90'at.
Funderar också på att skaffa in lite "dither-fish" till 90'at så de andra honorna får ofarligt utlopp för sina aggressioner. Jag har en idé om en fisk som nog skulle funka bra.