Dagen efter...
inköp av 5 P. caucana, 9 Danionella sp. "Fluorescent Green", 3 stora mystiska tornsnäckor, och omlimning & omstart av mitt 30-liters som lowtech. Och började med Easycarbo. Japp, hände mycket igår.

* Caucanorna verkar känna sig som hemma. Äter bra & ser pigga ut, inte mycket att säga om dem. Jag förväntade mig att de skulle vara stabila och oproblematiska fiskar, och det verkar vara precis vad de är. Det som lite förvånar mig är att de ser ut som guppies i kroppen. Måste dubbelkolla identifieringen - det är ju vildfångade mysterie-fiskar.

* Danionellorna är nu 7. Jag beställde tio, men en försvann i akvariet på Leasing, en försvann spårlöst nånstans mellan påsen och akvariet, och en som tydligen blev skadad när den blev kvar i påsen några sekunder när jag släppte i de andra (de är så små och tunna att de sannolikt är extremt känsliga) har försvunnit under natten. Övriga verkar må bra, och äter som hästar.
De kommer från mycket näringsfattig miljö, och tydligen trycker de i sig för kung och fosterland när de hittar mat, för de äter så de blir alldeles uppsvullna. Ser groteskt ut på så små och slanka fiskar.

Storleksmässigt är de kanske 15mm totallängd och två-tre millimeter höga. 50% längre och bredare än en vit mygglarv, cirka.

Jag är f.ö. långt ifrån säker på att detta är samma art som jag hade förra gången, de ser ut och beter sig annorlunda. Fan vad kul det vore att veta var de är fångade!

* De tre snäckorna är spårlöst försvunna, dvs har grävt ner sig, dvs mår troligen bra.

* Mitt "lowtech", med Danionellorna, har inte ändrat sig något sen igår, förutom möjligen att vattnet fått en svag guldgul färg - från jorden, som jag inte lakade ur.

* Naturligtvis inga synbara effekter av Easycarbo än.


Innerfiltret jag satt i 90'at när jag tog luftpumpen därifrån, ett Fluval 100, som pumpar 200L/h, är alldeles för klen. Det är ingen vattenrörelse alls i karet. Det filtret vore nog lagom i 30-liters hos danionellorna.