Var till Akvarieleasing och Akvarielagret för att skaffa ett par galaxy-danios till jobbet, och hittade även lite fisk till mig:

2st Teleocichla sp. "Xingu" - dvärggäddciklider ur Xingus forsar. Verkar vara ett par. Honan är fin, men hanen är väl liksom den sämst utvecklade i kullen, misstänker att de hanar som såldes först var de största. Nå, det är inget fel på honom, han är bara liten. Så liten att vill det sig illa kan han vara en hona. De går nu i mitt 160 och verkar finna sig till rätta. Gobi-hanen är inte glad över besöket; det är uppenbart att han känner igen problem när han ser det simma förbi...

10 st. Boraras uropthalmoides. Hade aldrig sett dem förut, och upptäckte dem för att Gabbi satt en lapp på deras påse "BESTÄLL ALDRIG SÅNT HÄR!". Jag frågade, och anledningen var att de var för små - det fanns inget akvarium där de inte skulle bli uppätna.
Och små är de. 12, kanske 15 millimeter totallängd. Jag är inte heller helt övertygad om att de verkligen är uropthalmoides, men det blir väl uppenbarare när de vuxit till sig lite. De går nu i 30-liters jag inredde för att odla tetror (som aldrig blev av).


Såg en annan ciklid jag blev väldigt intresserad av också: Archocentrus nigrofasciatus "Honduran red point". Japp, F1'or av en annan färgmorf av zebraciklid. De här ser mer ut som Cutters ciklid i kroppen, och där en vanlig zebraciklid är blågrå, är de här reflekterande silverblå. Mycket tjusiga och intressanta fiskar, men jag antar att de är lite aggressiva och tokgräver som vanlig zebraciklid. Som för all del också är en stilig fisk.