Zoopet - Kommentarer - Bloggar
Zoopet


Artbeskrivningar för affärer | Bli vanlig medlem | Bli Goldmedlem

Bloggkommentarer

 1. Azurs avatar
  Jag vände på en massa sten i juktån, ett biflöde till umeälven, men den har blivit "restaurerad" (alla stenar i forsarna har samlats ihop i tvärsrader för att dela upp hela ån i lugnvatten lämpliga för flugfiske), och dessutom har ån tagit mycket stryk av vattenkraft och all gruvverksamhet och byggnation på Blaikfjället, och det var ett centimetertjockt sedimentlager på alla stenar. Jag brukade samla simpor för hand där när jag var liten, men det är nog ingen bra miljö för simpor där längre.
 2. SimonSaysBakas avatar
  Stensimpor är nog en av mina favoriter, och ja jag har fått konstiga blickar när jag letat efter dem, hittar dem lätt där jag bor, hittade 20 stycken en halvtimma. hemligheten är att lyfta på stenarna väldigt väldigt sakta, och en liten akvarium håv är väldigt bra för den kommer in bland stenarna, och man kan lätt fösa in fisken. brukar hitta Stensimpor vid steniga sjökanter, med en blandning av storlekar, de brukar ligga där det är bara några centimeter djupt ibland.
 3. eriahls avatar
  Stensimpa bara på med vadarstövlarna och gräva runt bland stenarna och få konstiga blickar av folk.
  Uppdaterad 2012-08-12 klockan 06:57 av eriahl
 4. Azurs avatar
  @Kjell: Nja, det är inte riktigt skarpt och kompositionen är dålig. Det kommer bättre foton.
 5. SimonSaysBakas avatar
  De är väldigt vackra fiskar.
 6. Kjell Fohrmans avatar
  Ja den var riktig snygg - ett jättebra kort också
 7. Azurs avatar
  Ja, den är stilig. Hittade en bild på en hane i lekdräkt (fisken längst ned på bilden)
  http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article1385150/Klintabaumlcken---ett-nytt-reservat.html

  Det återstår att se om mina fiskar nånsin kommer att få full lekdräkt, jag kommer ju att få svårt att ge dem kall övervintring.

  I övrigt verkar de trivas, äter som hästar av både frysfoder och torrfoder.
 8. erikthurs avatar
  Riktigt vacker fisk.
 9. SimonSaysBakas avatar
  Underbart, jag har haft några själv de är väldigt fina fiskar och lätt att få och äta. Jag hade turen att hitta en pöl där det var några hundra elritsor instängda tog ett tiotal med mig hem, och släppte ut de andra i älven, tog 5 timmar men tror jag släppte ut allihopa.
 10. C.Ciklids avatar
  Vad roligt! Blir intressant att följa!
 11. Kjell Fohrmans avatar
  Kul - ser fram emot att få följa hur det går med elritsorna
 12. VisualDarknesss avatar
  Superhäftigt du! Eltrisor verkar riktigt fina.
 13. Azurs avatar
  Det är de små dikena på sydsidan inne mot skogen vid visättra ängar, från idrottsplatsen längs skogskanten nästan ända till vattentornet, inte det stora åkerdiket mitt ute på ängen (där finns vattensalamandrar & tillochmed enstaka fiskar, men inga mygglarver).

  Levande svarta mygglarver är det bästa foder som finns. Se upp med granbarr, fisken blir så i gasen av mygglarver att de kan få för sig att försöka äta barren också, och det kan fastna i mun och gälar. Om inte alla mygglarver går åt direkt så lagra dem svalt och byt vatten ofta - om det börjar lukta ruttet om mygglarverna så mata inte med dem, ruttna mygglarver är döden i grytan för fisk. Man kan förstås frysa överskott av mygglarver också.
  Om larverna börjar se ut som kommatecken har de förpuppat sig, fiskarna gillar inte pupporna lika mycket, plus att de snart blir mygg.

  Annars är det inga problem, mygglarvsdiken är alltid fiskfria och torkar ut senare på året, så där finns inga parasiter eller trollsländelarver, och jag har aldrig mött någon som blivit sur över att jag tar deras myggor.
 14. Mumins avatar
  Citat Ursprungligen postat av Azur
  Det finns diken kring ängarna i visättra som är knökfulla med mygglarver så här års.
  Då får det bli en exkursion ditåt, mygglarver slinker alltid ner....
 15. Azurs avatar
  Citat Ursprungligen postat av Mumin
  Huddinge, vad finns det för lokaler i Huddinge?
  Det finns diken kring ängarna i visättra som är knökfulla med mygglarver så här års.
 16. Lilla Damens avatar
  Låter som en bra ide !
 17. Mumins avatar
  Huddinge, vad finns det för lokaler i Huddinge?
 18. addos avatar
  Jag hittade en bilbuksfisk torr som ett chips i min lysramp, när jag skulle slänga den märkte jag att den vibrerade lite. Två timmar senare var den helt återställd.
 19. PatrikMalmos avatar
  Hoppas du får fatt i hannen. Har testat lite olika varianter på hur man kan fånga Cyps, och är de inte helt uppstissade och "håvrädda" så kan en liten plus en stor håv funka bra. Har svart bakgrund i de flesta av mina kar, och har en stor svart håv (30x25 cm tippar jag). Håller jag den stilla någonstans i Cypsens "normala" flyktväg samt driver med den andra håven så missar de ofta att lägga märke till den stora håven och fångar sig själva, sas. Har de däremot blivit "håvrädda" och märker att något är på G så är det lögn i helsike att fånga dem...
 20. Azurs avatar
  Hmmm... Skulle kunna vara albendazol kanske, det är nästan det enda medel jag vet som har effekt mot både rundmask och flagellater.
  Får väl skicka iväg en beställning.

  Efter att ha ångestat ett tag har jag beslutat att först försöka ta hanen i en PET-flaske-fälla - det vore verkligen guld värt att slippa riva ut hela inredningen!
Sidan 1 av 29 1 2 3 4 5 6 7 11 ... SistaSista


Om oss | Kontakta oss


Allt innehåll är copyright © Fohrman Aquaristik AB