Man skall vara väldans glad att man sluppit allergier. Jo, jag fick nickelallergi som många andra när jag tog hål i öronen och man inte visste vad man skulle använda för örhängen för att slippa, men det är ju ingenting mot dom 2 små som fått pollenallergi, lill-tjejen klarar sig fint med bara clarityn, men med lill-killen är det värre.
Igår svullnade ena ögat upp på honom på kvällen och han såg helt grotesk ut. Han hade fått medicin på morgonen och ögondropparna hjälpte inte ett dugg. Vad gör man? Han har ju aldrig svullnat upp så förut. Jag ringde sjukvårdsupplysningen men där fick jag bara veta att jag inte kude ge honom ytterligare clarityn. Ringde barnakuten men dom hade naturligtvis stängt av telefonen, vilket dom gör när det är för mycket patienter på plats, inte lockande att åka och sätta sig där flera timmar. Men eftersom han inte blev bättre och det inte gick att ringa så fick jag ta med honom och köra dit i alla fall, tur man inte bor allt för långt bort. Fick ta en nummerlapp och sitta där i dryga halvtimmen innan vi fick prata med sköterskan som skriver in patienterna.
Efter lite resonemang med henne så åkte vi hem igen. Han hade ju låg prioritet eftersom han inte hade några problem med andning eller så.
Väl hemma pratade jag med vår läkargranne och han hade små cortison-tabletter som jag kunde ge honom så den värsta reaktionen gick ner.
I fick jag ta en VAB-dag och åka ner till distriktsläkaren för att få andra mediciner. Nu på kvällen såg han något sånär normal ut igen, stackar´n.
Fick i alla fall tid att göra vattenbyten på både hemma-burken och jobbet-burken idag. I morgon blir det nog hönökaksbak nu när man får äta igen!!
Ha det gôtt! Maria