Den senaste tiden har jag läst lite på nätet om pH, GH, KH och allt vad det heter eftersom jag är lite av en rookie på området (och kommer nog att så förbli). Det är dock en sak som förbryllar mig.
GH kallas ofta för totalhårdheten på svenska sidor medan man på engelskspråkiga använder General Hardness (Total Hardness är något annat). På en svensk sida har jag även sett att totalhårdheten (GH) ska vara lika med summan av den temporära hårdheten (KH) och den permanenta. Om man kokar vatten ska den temporära hårdheten försvinna och totalhårdheten blir då lika med den permanenta hårdheten. Allt detta låter logiskt men då jag blandar bikarbonat i mitt vatten och testar får jag ett KH-värde som överstiger GH-värdet vilket torde vara omöjligt.
Den konkreta frågan blir om det är mitt huvud som inte fungerar eller om det är de på detta forum så ifrågasatta aquavital multistick? Kan KH-värdet överstiga GH-värdet?
GH kallas ofta för totalhårdheten på svenska sidor medan man på engelskspråkiga använder General Hardness (Total Hardness är något annat). På en svensk sida har jag även sett att totalhårdheten (GH) ska vara lika med summan av den temporära hårdheten (KH) och den permanenta. Om man kokar vatten ska den temporära hårdheten försvinna och totalhårdheten blir då lika med den permanenta hårdheten. Allt detta låter logiskt men då jag blandar bikarbonat i mitt vatten och testar får jag ett KH-värde som överstiger GH-värdet vilket torde vara omöjligt.
Den konkreta frågan blir om det är mitt huvud som inte fungerar eller om det är de på detta forum så ifrågasatta aquavital multistick? Kan KH-värdet överstiga GH-värdet?
Kommentar