Hur kan man göra det på minsta plågsamma sätt?
Att avliva en fisk
Kollaps
X
-
På minsta plågsamma sätt?
Snabbt är minst plågsamt och hur man gör beror ju lite på hur stor fisk det är. Ett par snabba sätt är ... skära av huvet med kniv, krossa huvet med en sten. Spola ner levande i toaletten är nog det mest plågsamma sättet att döda en fisk på.Hare bäst...och simma lugnt
Besök gärna nått av mina nystartade forum:
http://mariahalsoforum.forum24.se/
http://www.helpdesken.forum24.se/ -
-
1, Koka upp vatten så att det stormkokar (1-2 liter)
2, Häll i fisken, antingen i en _liten_ mängd vatten eller direkt ur håven
3, Mission accomplished. Fisken är död.
Metoden funkar bäst för små fiskar. Om du måste döda många, ta i några i taget men se till att vattnat kokar ordentligt mellan omgångarna.Trygg nog att acceptera det jag inte kan förändra, styrka att förändra det jag kan, och förståndet att inse skillnaden.
Amor vincit omniaKommentar
-
Hur lång tid tar det för dom att dö i kokande vatten?Fishie fishie fishie !
ZOON: http://zoonen.com/minzoon.asp?oid=1299523
BLOGG: http://thedeborah.blogspot.comKommentar
-
varför inte bara slå den i huvvet med skaftet på en stor kniv? ett slag så är den dö.Kommentar
-
1, Koka upp vatten så att det stormkokar (1-2 liter)
2, Häll i fisken, antingen i en _liten_ mängd vatten eller direkt ur håven
3, Mission accomplished. Fisken är död.
Metoden funkar bäst för små fiskar. Om du måste döda många, ta i några i taget men se till att vattnat kokar ordentligt mellan omgångarna.Man blir inte vuxen bara äldre!
Kommentar
-
tyckte väl att det lät obehagligt :/Fishie fishie fishie !
ZOON: http://zoonen.com/minzoon.asp?oid=1299523
BLOGG: http://thedeborah.blogspot.comKommentar
-
Kommentar
-
Kommentar
-
När jag pratar småfisk så är det max guppy-storlek jag menar och en stor balja vatten som inte tappar koktemperatur när man lägger i fisken. Då går koagulationsprocessen (i hjärnan) lika snabbt som om du skulle slå dem i bordet.
Det handlar ju om att förstöra kopplingen mellan/i hjärna och kropp, vilket görs med koagulation, kross eller kapning av nervtrådar. Sen beror det som sagt på storlek/kroppsform vilken metod som är effektivast.
Proteinerna i fiskhjärnan/kroppen koagulerar vid ca 70 grader och den temperaturen uppnås sekundsnabbt i en liten fisk.
Små sprattlande ohanterliga fiskar tror jag plågas mer av att man försöker hantera dem för att kunna skära huvudet av dem än att kokas..men det är min tro och erfarenhet..
Men ja.. det är _inte_ att rekommendera för fiskar större än guppys och vattnet ska definitivt stormkoka och vara tillräckligt mycket. Frysning är inte snällt oavsett storlek och nedspolning är väl det allra värsta man kan komma på?Trygg nog att acceptera det jag inte kan förändra, styrka att förändra det jag kan, och förståndet att inse skillnaden.
Amor vincit omniaKommentar
-
Hmm. Om vi fick välja mellan att bli nerspolade i ett avlopp (fullt med avföring å kemikalier), levande kokta, frysa ihjäl, sönderslagna, eller halshuggna. Vad skulle vi föredra?
Tror bestämt jag skulle föredra halshuggning isf..Fishie fishie fishie !
ZOON: http://zoonen.com/minzoon.asp?oid=1299523
BLOGG: http://thedeborah.blogspot.comKommentar
-
Läst någonstans att man lever 3sek efter halshuggning... Vet inte hur det är med fisk.. Om det är en guppy eller i mindre sice slå ihjäl. Kokning.. tja.. man kokar ju kräftor och de lever ju när man stoppar dem i badet, snabb död. Tja.. jag väljer att bli ihjälslagen. Om jag är en stor skit, hals hugg mig då.De sanningar som vi inte vill höra, är nyttigast för oss att lyssna till.Kommentar
Kommentar