Poecilia Scandinavia
Året med akvariet - ett projekt på www.zoopet.com

PROJEKT: Året med akvariet


Akvariet på plats


  

   Nu är akvariet på plats. Innan vi får fiskarna behöver vi vänta en vecka så att växter och vatten hinner skapa en bra miljö för fiskarna.

Vi tycker att det ska bli spännande att få fiskarna och vi väntar med spänning.


  Vi tog en halv kopp med akvarievatten och hällde den i påsen med fiskarna, var tionde minut la vi i en halv kopp akvarievatten i påsen.
  Efter ett tag så hällde vi ner fiskarna i en håv över en hink så att vattnet rann ner i hinken och fiskarna hamnade i håven, sen la vi ner fiskarna i akvariet.                 
    
Vi har satt i en termometer så att vi hela tiden kan hålla koll på hur varmt det är i akvariet.

Akvariets volym

På matematiklektionen räknade vi ut akvariets volym. Vi mätte längd, bredd och höjd.

Vi gjorde noggranna uträkningar med vår mattelärare Helena. Vi kom fram till att akvariet rymde 100 liter vatten.

  

Första veckan dog alla fiskar. Så i dag skulle hela klassen gå och kolla på fiskar. Men det regnade för mycket så klassen kunde inte gå dit. Och då fick Ella och Sofia gå och köpa växter, sten och en bakgrund till akvariet.

Vi köpte sex växter, en vit sten med ett hål i och en bakgrund med stenar och växter på.

Idag gick vi till Rilo zoo för att hämta nya fiskar. Vi fick 5 st Dalmatiner fiskar och 5 st  Röd Molly  fast dom ändå är gula. Denna gången hoppas vi att de överlever. Publicerat av: Rosenlundsskolan
Material som publiceras på Zoopet hemsida är endast avsett som allmän information och utgör inte, och skall heller inte användas som, professionell rådgivning. Det finns risk att innehållet inte är uttömmande eller helt uppdaterat. Eventuellt otillåtet användande av material på denna hemsida sker på användarens egen risk. Zoopet ansvarar inte för och har inga förpliktelser i förhållande till material på Zoopets hemsida eller material på annan hemsida med länk till eller från Zoopets hemsida.Om oss Kontakta oss Facebook

Allt innehåll är copyright Fohrman Aquaristik