Akvarieaffärer i Malmö
Zoopet


Artbeskrivningar för affärer | Bli vanlig medlem | Bli Goldmedlem
Resultat 1 till 27 av 27
 1. #1

  Standard Akvarieaffärer i Malmö

  de här är de akvarieaffärerna jag har varit i i malmö, och mina upplevelser av dem:

  <b>ZooAB</b> Lorensborg: Inte renodlad akvarieaffär, har även hund och katt tillbehör, smådjur etc. Stor akvarieavdelning dock. rena och fina kar. Har mycket discus och stort utbud på bottensubsrtat, rötter osv. de har dock även ofta "monsterfiskar" typ redtail, arrowana osv, som de gladeligen säljer till ovatande nybörjare. som sagt rätt mycket discus, men jag har sett sjuka och kraftigt avmagrade djur ganska ofta.

  <b>Akvaretjänst</b>, St. Knuts Torg: Mycket sydamerika, diskus, scalarer, tetorr och framförallt väldigt mycket L-malar. lite malawi och tanganyika, tyvärr har de placerat de karen i golvhöjd så man måste i princip ligga ner för att se vad de har.
  tyvärr har de alltid på tok för överbefiskade kar, till och med för att vara affär. tar även emot förvuxna malar från folk som inte vill ha dem, men stoppar dem i alldels för små kar. skräckexemplet är 40 cm pleco i ca 100 liter vatten, med rätt många andra fiskar. har även malawicikled som ser missbildade ut.

  <b>Fiske & Fiskar</b>, vid kronprinsen: Mycket malawi och även saltvatten. bra och kunnig personal, dock rätt så dyra. halva affären säljer akvarer och tillbehör, den andra halvan sportfiskeutrustning. har endel akvarieböcker.

  <b>Akvariepiraten</b>, nobelvägen: Min favorit. Kan upfattas som en smula sjaskig först, endel alger i karen. MEN, dom har ett stort utbud på sällskapsfisk, även malawi och tanganyika samt ibland stora sydamerikaner. har bara ngn enstaka gång sett döda fiskar i karen. Jättestort utbud på akvarier, båda beganade och nya. Även mycket tillbehör. Säljer koi och guldfisk, samt dammtillbehör. dessutom är de riktigt, riktigt billiga.

  vilka mer affärer av intresse finns det, förutom små djuraffärer (som tillexempel den på mobilia, som dock förtjänar att omnämnas för sin lilla, men mycket rena och fina, akvarisektion)? har ni några andra upplevelser av de jag nämnt?

 2. #2

  Standard

  min erfarenhet av akvariepiraten är att det är ok att köpa tillbehör men definitivt aldrig fiskar då det ofta är sjukdom i karen (gälller sällskaps fiskar)

  sen finns det ju jägerzoo

 3. #3

  Standard

  jag ahde också den erfarenheten av akvariepiraten, men jag tror att det har blivit bättre, faktiskt.

  jägerzoo, var liggre det? det är itne den som ligger inne åp jägersro ceneter va, de har kanppt nånting...
  222 liter Malawi

 4. #4

 5. #5

  Standard

  Jägerzoo ligger lite bortom Toy's R Us.

  Jag föredrar Akvarietjänst. Vad gör det om det är mycket fiskar i karen? De skall trots allt inte bo där så länge. Det är ju bra för kunderna om det finns mycket fisk på lager. Personalen är vänlig och tillmötesgående också.

 6. #6

  Standard

  Jägers zoo, e inte heller en renodlad akvarieaffär, ligger en bit förbi toys'r'us, men tycker inte den e nått speciellt. Kanske beror det på att jag nästan bara tittar på växter och de har de inte så mkt av.
  Tycker då att akvarietjänst och Zooab lorensborg är absolut bäst och även ger bästa servicen. Zooab värnhem får man väl ge ett poäng för servicen oxå, men tycker sortimentet på speciellt växter är lite tunnt.
  Zoo giganten i Lomma har även de ett stort sortiment av både växter och fiskar. Men e en bit att köra.

 7. #7

  Standard

  MEn vad tycker du om de gigantiska malarna i de små karen då, är det någon som någonsin köper dem?
  222 liter Malawi

 8. #8

  Standard

  och zooab, jag ahr väldigt svårt för dem sen de försökte lura på mig inte en, utan två redtailmalar. jag frågade hur stora de blev, och de sa att de utan problem kunde gå i 250 liter. jag köpte ju naturligtvis inte dem direkt, uatnjag läste på först, och insåg då att de inte var något för mig. dessutom har jag sett dem sälja arrowanor och disciusar till folk som helt klart var nybörjare som höll på med sitt första akvarium.
  222 liter Malawi

 9. #9

  Standard

  Tycker utbudet på vuxna exemplar av ciklider är dåligt i Malmö.. ska jag ut och shoppa ny fisk så blir det ofta södra sandby ciklidhobby, Ciklidshopen i Tomelilla eller stoby akvarieaffär.. de extra milen gör inget då man får bättre fisk! och sandby är ju inte direkt långt!

 10. #10

  Standard

  det håller jag med om, det är mest ungfisk överallt.
  akvariepiraten har faktiskt endel vuxna mbuna och venustus dock.
  222 liter Malawi

 11. #11

  Standard

  ZooAB på Värnhem hade i somras elmalar, jag frågade tjejen i kassan om hon visste hur stora dom blev, hon hade iiiingen aning.
  Na klar!

 12. #12

  Standard

  Jag kan bara säga att de som har mest kunskap av ovanstående är just akvariettjänst har alltid fått bra fiskar från dem tror inte att jag en enda gång fått dåliga fiskar därifrån( har handlat fisk i cirka 10år därifrån). Jag har iheller aldrig fått ett felaktigt svar ifrån dem vad gäller fiskar och deras krav.
  220 l med Sorgmanteltetror, Svart fantomtetror, Kejsartetror, Rasbora hengeli, två botier, en mal som jag köpte som blå antennmal(har inte hittat den på senare tid) samt en annan mal som jag inte har hittat här på zoopet. Har nu även köpt två l-66 malar. Plus en del kejsartetra yngel

 13. #13

  Standard

  Jag brukar handla på jägerzoo, billigt och fina fiskar/växter om man inte vill ha nåt ovanligt. Trevlig personal!

  Sen har vi Zoosaker i staffanstorp om man ska ta skåne också, har bara handlat växter där över nätet. Kan tyvärr inte säga av vilken kvalite växterna är eftersom de aldrig kommer. Behöver man växter (hyffsat snabbt) ska man inte beställa därifrån.
  112L tanganyika,
  200L sydamerikanskt,
  30L yngelakvarium till Multisarna.
  http://www.thirdimension.se/blog/

 14. #14

  Standard

  Det är alltid svårt det där med Zooaffärer. Alla hittar väl sin favorit. Ska jag köpa Malawi(vilket jag har) så kör jag ju inte till Zooab eller till Zoogiganten. Då är det Jägerzoo, Akvarietjänst eller Sandby Ciklidhobby som gäller. Fiske o Fiskar har ett brett utbud av Malawi men jag tycker att dom är alldeles för dyra.

  När det gäller att köpa nytt akvarie så är Jägerzoo väldigt billiga.
  Jägerzoo är också min favoritaffär. Trevlig och kunnig personal. När jag köpte mitt 375 liters så lånade dom även ut ett annat kar som jag kunde ha medans jag tömde mitt gamla och gjorde i ordning det nya. Sånt sätter jag stort värde på. Det är service.

  Foder, pumpar + andra tillbehör, då är Akvariepiraten billiga.

  När det gäller fiskar så får man åka runt lite för att hitta rätt sort och storlek. Priserna är väl ungefär detsamma.
  /Roger

 15. #15

  Standard

  Som nyss återinflyttad skåning, som dessutom inte ens bor i Malmö har jag begränsad erfarenhet av affärerna.

  Jag är mer än nöjd med akvarietjänst, deras snygga L-malar gör mig nästan knäsvag. Det finns en annan aspekt av att ha stora L-malar till visning i butiken, folk får se hur stora de blir och kanske tänker sig för innan de köper fel sorts malar. Dock tycker jag själv naturligtvis att alla fiskar ska få gott om utrymme. Alla fiskar jag köpt i denna butik har varit i gott skick, även växterna har varit helt OK (men naturligtvis önskar man sig lite större sortiment) - fick tex en enorm anubias (så stor att den motsvarar minst 5 anubiasplantor i Ystads zoobutik) för 30 kronor.

  Akvariepiraten däremot har jag inget gott att säga om - gott om döda eller halvdöda fiskar i hälften av karen och deras affärsidé verkade vara att sälja färginjicerade fiskar. Visst det är möjligt att de är billiga vad gäller foder och pumpar... men jag tror inte jag ska ge dem av mina pengar.

  Förresten, vilka i området är bäst på CA?

 16. #16

  Standard

  Hej.
  Nyss återfått akvarieintresset.
  Akvariepiraten har varit bra tycker jag, i alla fall förra veckan. Inga döda fiskar mm.
  Zoogiganten utanför Lomma är bra( dyra akvarium dock), väldigt fräsch butik och där var säljaren mån om fiskarna skulle ha det bra inte bara sälja alla sorters fisk. Köpte bla Khuliålar och visste tidigare inte att de trivdes i stim.
  Ska botanisera i de andra butikerna.
  Fiske o Fiskar efter Kronprinsen var bra för ett par år sedan.
  Vi hadnlade mycket på Värnhem då vi bodde där.

 17. #17

  Standard

  Jag måste hålla med "ch1mpy", att AKVARIETJÄNST är den mest kompletta av Malmöbutikerna. Akvariepiraten är bra på tillbehör men inget annat.Zooab(Lorensborg) är aningen dyrare,men rent och fint. Liksom Jägerzoo som har växterbjudande:tag fyra och betala för tre,så kostar pyttesmå växter 45:-/st,det är rena skämtet. Efter mycket kringåkande i dessa butiker är det endast Akvarietjänst som har det stora utbudet till vettiga pengar,och det de inte har hemma kan de fixa till veckan därpå(service,kallas det!). Är man ute efter Malawi o Tanganyika,så finns det inte någon sedan Nydala zoo lade ner. Mvh:
  HQI

 18. #18

  Standard

  Akvarietjänst är ganska bra men halva karet e fyllt med döda neontetror jag var där igår halva av dem var döda
  Dan

 19. #19

  Standard

  Jag var förresten inne på Staffa&lt;nstorps fiskimport, han hade faktiskt några Tanganykacilkider, ska utöka till ännu fler ciklider enlgit affärsinnehavaren.
  Billig vara han coskå. 10 enotetror för 49, scalar för 30 tror jag det var. Växterna kostade från 25 kr och uppåt.

  Får väl besöka Akvarietjänst, har aldrig varit där.


 20. #20

  Standard

  håller akvarietjänst högst här i malmö. mycket trevlig o kunnig personal som tar sig tid till kunderna. sen måste sägas att jag är svag för L-malar o då är ju ak-tjänst det enda stället i malmö, mer eller mindre, så vitt jag vet. jägerszoo är ok, trevlig personal men lite mindre utbud. piraten är för sunkig tycker jag och eftersom jag inte har malawi så går fiske och fiskar bort...
  gummo

 21. #21

  Standard

  Var inne i Fiske och fiskar för första gången i går... De hade inga fiskar jag var intresserad av tyvärr men de verkade ha hyfsade priser på kar och pumpar. De hade ganska många saltvattenskar, vilket är lite spännande.

  Varning utfärdas dock för ohyggligt trånga kar åt stora pirayor!

 22. #22

  Standard Växter

  Jag har inte varit runt speciellt mycket i skåne och kollat i butiker. Så jag undrar vilken butik man bör åka till om man vill köpa växter, var kan personalen mest och var har de störst utbud?

 23. #23

  Standard

  Efter att ha besökt i princip alla affärer i Malmö/Lund trakten, (Sandby undantaget) så har jag fastnat för Akvarietjänst.

  Väldigt bra service, ger ett gediget intryck. Verkar inte vara ute efter att sälja till varje pris. Talar gärna om när man själv är fel på det när det gäller exempelvis fiskblandning eller storlek på kar i förhållande till fisk.

  Visst, det är trångt, och många kar på golvplan om man säger så.
  Men jag ligger hellre på knä och har bra service, än står upp och blir påprackad en massa felaktigheter.

  Sedan är det som så, att om man köper ett kar där, så har man 10% rabatt på fisk och tillbehör 1 månad (jag fick det förlängt till 2 månader) efter inköp av kar. Vilket i mitt fall gör att jag "tjänar" en massa pengar initiallt.

  Att karen dessutom har väldigt bra priser för att vara Malmötrakten, gör saken inte alls sämre. Mitt kar (visst, present, ej betalad själv, men ändå) kostade obetydligt mer än vad vissa affärer i Göteborg tar. Och de anses vara bland de billigaste i landet.

  Sammantaget, för mig passar Akvarietjänst bäst.

  Kensa

  Ps: Gällande sortiment på fisk, så för min del har de mer än vad jag behöver. Men det kanske bara stämmer på mig, som inte är intresserad av fullvuxna Malawi, utan mer "standard" fisk.....
  Tycker jag, men jag har haft fel ganska många gånger förr, och med samma sannolikhet som att skatten skall betalas, så kommer jag förmodligen ha fel många gånger i framtiden oxå
  Ibland är jag : Ibland är jag: Men oftast är jag:

 24. #24

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av Kensa Visa inlägg
  Sedan är det som så, att om man köper ett kar där, så har man 10% rabatt på fisk och tillbehör 1 månad (jag fick det förlängt till 2 månader) efter inköp av kar. Vilket i mitt fall gör att jag "tjänar" en massa pengar initiallt.
  Kul att butiker "lockar" med 10%, MEN tråkigt att de har det första månaden, det gör att många köper förmycket fisk alldeles för tidigt till sitt nystartade kar, men klart de får sälja mycket "nitrevec" osv

  Skulle gärna se att de hade "rabatt" månad 2-3 istället.

  //Calle

 25. #25

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av nilssonnet Visa inlägg
  ZooAB på Värnhem hade i somras elmalar, jag frågade tjejen i kassan om hon visste hur stora dom blev, hon hade iiiingen aning.
  zooab på värnhem: när jag köpte mina pansarmalar i våras så frågade jag om de kunde vara i ett kar som hade engelsksjösten i mellanstorleken, det var absolut inga problem sa hon i kassan - 2 månader senare hade 2 av malarna nästan slitit ut sina skäggtömmar
  / dtoppen /

 26. #26

  Standard

  klart risken finns att man "förköper sig" den första månaden.
  Men om man är lite försiktig, så är det nog bara bra.

  Exempelvis så sjönk sjöstenen från 145:-/20 kg, till 130:-/20kg.
  Tycker jag, men jag har haft fel ganska många gånger förr, och med samma sannolikhet som att skatten skall betalas, så kommer jag förmodligen ha fel många gånger i framtiden oxå
  Ibland är jag : Ibland är jag: Men oftast är jag:

 27. #27

  Standard

  Citat Ursprungligen postat av Kensa Visa inlägg
  Efter att ha besökt i princip alla affärer i Malmö/Lund trakten, (Sandby undantaget) så har jag fastnat för Akvarietjänst.

  ...

  Ps: Gällande sortiment på fisk, så för min del har de mer än vad jag behöver. Men det kanske bara stämmer på mig, som inte är intresserad av fullvuxna Malawi, utan mer "standard" fisk.....
  Fast det roliga med Akvarietjänst är ju att de är den affären i regionen som har allra mest icke-standardfisk!

  Ingen annan affär i regionen kommer ens i närheten av deras utbud av ovanliga fiskar, till och med mycket ovanliga. Det är inte ovanligt att man där finner fyra-fem arter bettas, många arter ovanligare levandefödare, tetror, rasboror, barber, dvärgciklider och inte minst malar!

  Deras utbud av rariteter är helt klart oöverträffat i stan.

  När det kommer till sjöciklider och andra större ciklider har de dock ett mycket povert utbud.
  Malmö Akvarieförening
  no hope, no harm, just another false alarm

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •  


Om oss | Kontakta oss


Allt innehåll är copyright © Fohrman Aquaristik AB