Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mogärdeskolan

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Mogärdeskolan

  Hej,

  Här kommer vi senare i veckan att börja berätta om uppstarten av vårt akvarie. Vi kommer också att berätta om några uppgifter om fiskar som vi gjort.

  Maria och Michael

  #2
  Några veckor före jullovet hämtade vi akvariet. Första uppgiften var att tvätta stenarna och fylla på med vatten. Men innan dess planterade vi några växter. Efter lovet släppte vi i de första fiskarna. Det blev några städfiskar, Ancistrus, praktbotia, panzarmal och ottocinklus. Nästa vecka kommer flera fiskar. Vi har rengjort akvariet och kollat ph-värdet några gånger. Nu har vi gjort en lista på vilka som ska sköta om akvariet olika veckor. De som har ansvaret varje vecka ska byta vatten och rengöra, mata, kolla temperatur och ph- värde. Vi har också gjort andra uppgifter som handlar om fiskar och akvarier. Mer om detta senare.

  Comment


   #3
   Hej

   Låter som att ni har läget under kontroll. Kul att höra.
   Bjud gärna på några bilder när de nya fiskarna flyttat in.
   /Christian
   C.Brams

   Check out:
   brAmsAquascapers of SwedenSkolakvariet 2016

   Comment


    #4
    Hej! Vi är elverna Liam, Pauline & Alexandra från Mogärdesskolan. Denna veckan har vi fått besök av Djurens Värld, dom som kom var bland annat en del av familjen Carlemar. Vi fick tio nya fiskar och en av dem är med yngel/barn som snart ska födas. Vi får ge mer mat till fiskarna än vad vi gjorde förut. Dom visade hur man mäter PH värdet & gav oss några bra tips om akvariet. Vi fick 2 sorters fiskar, den ena är gråsvarta & lite gröna, den andra sorten är vit & stark nyans av orange. De är de fiskarna som visar sig mest. Det är jätteroligt att vara med i detta projekt & att skriva i detta forum.
    Last edited by Mogärdesskolan; 2017-02-24, 09:37.

    Comment


     #5
     Hej Mogärdesskolan.

     Kul att se att det fungerar bra!

     /Christian
     C.Brams

     Check out:
     brAmsAquascapers of SwedenSkolakvariet 2016

     Comment


      #6
      Hej! Denna vecka alltså vecka 11 är det Sejlas och Kenny tur att sköta akvariet. Dom får nu lära sig att göra rent akvariet. Först får dom lära sig hur man tömmer och fyller akvariet. En tredjedel av vattnet byts ut varje vecka. Dom gör också rent filtret. Dom får också göra rent akvariets glas med en skrapa.Tempraturen i vattnet måste vara mellan 24-25 C. Dom tittar också pH värdet varje vecka. Måndag och fredag får fiskarna 2 st chips och flingor och de andra dagarna i veckan får dom 1 st chips och flingor. Flingorna ska vara lika mycket som en 10 krona. Mvh Thamer och Elin

      Comment


       #7
       =)


       Härligt!.
       Ni verkar ha koll!
       C.Brams

       Check out:
       brAmsAquascapers of SwedenSkolakvariet 2016

       Comment

       Working...
       X