Announcement

Collapse
No announcement yet.

Växter bytes

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Växter bytes

  Jag behöver växter. Många.

  Jag har lagt ut en köpesannons men jag kan byta också (dock har jag inget imponerande att dela av mig med förrän det kommit igång bättre här. Förutom mer normala grejer, kan jag även ha något väldigt intressant om jag får mina Bucephalandra att trivas).

  Ska starta upp nytt kar och hade nästan ingenting hemma och har redan slösat på tok för mycket på växter så jag chansar på att se om någon vill byta eller iaf sälja för en mindre slant än vad det kostar att köpa allt från butik...
  Jag kan även betala mellanskillnader eftersom jag bara har "skräp" just nu...


  Jag vill själv ha endast asiatiska växter eller kosmopoliter. (Med något undantag).


  Som sagt är det jag har inte så värst spännande just nu, då det mesta behöver tid på sig att växa till. (Mest sticklingar jag köpt av andra/på nätet från odlare och grejer som ska ut då de är från fel världsdel) men ett par är i vettig storlek. Inget har varit i kar med CO2. Inga alger i något av karen. Iallafall inte för närvarande.
  Vissa finns i ett tempkar för fiskar och där finns enstaka posthornssnäckor kvar så de kan ha snäckägg men jag rensar så gott det går. Noterar det isf.
  Övriga finns i ett tempkar för växter - dit jag även flyttat över några från fiskarnas tempkar efter grundlig rensning. Har inte sett en enda snäcka i det karet så jag tror inte att jag fick med några odjur dit.
  De icke-asiatiska åker så småningom i soporna om ingen vill ha dem...


  * En Echinodorus bleheri (just nu i aningen större format än butiksstorlek) så finns det en hyfsat fräsch och pigg. Fortfarande i kruka då jag bara öste ner den i fiskarnas tempkar som tillfällig inredning... Kan finnas posthornsägg i den då det finns några enstaka odjur kvar i det karet.

  * Ett gäng Alternanthera cardinalis (jag har styckat en butiksköpt och de växer på bra och de som tagits från topparna har börjat bli rätt kraftigt röda i de övre partierna) De ska ut så fort jag kan ersätta dem då de var tillfällig inredning till fiskarna i deras tempkar. Runt 6-8 st, typ 10-15 cm. Bör inte ha snäckor.

  * En mindre mängd Hygrophila polysperma rosanervig som tar sig väldigt fint men är något små fortfarande - 10 st, ca 10 cm. Bör inte ha några snäckor.

  * Finns massor av något jag tror är Sagittaria subulata men minns inte säkert... :S Inte i topptrim (vissa något rangliga och bleka) då de varit i ett dålig belyst svartvattenkar väldigt länge förut men har börjat ta sig efter att de flyttats till tempkar med bra ljus. Extremt bra rötter iallafall... Jag behåller troligtvis ingenting av denna så då har jag nog ungefär till att täcka minst 3-4 dm2 väldigt tätplanterat... Kan ha snäckor i sig då de finns i temp-fiskkaret men jag rensar.

  * Eventuellt Rotala sp. colorata om man kan få dem att ta sig. (Blir chockrosa med bra ljus och CO2 men hyfsat rosa även annars). Har bara sex st och jag vet inte än om man kan få ordning på dem, just nu är de krattiga. Bör inte ha några snäckor.

  * Enstaka små sticklingar av Lagenandra meeboldi red. Bra rötter men rätt få blad på de flesta. Garanterat snäckfri då den inte varit i samma kar som övriga. Rätt bra rosaröd färg på dem.

  * Liten tuss Monosolenium tenerum som jag hatar... Den åker i soporna om ingen vill ha den gratis... -__- Bör vara snäckfri.

  * Eventuellt (massor av) Javamossa. Jag måste kolla om jag kan rädda den. Har en enorm härva (säkert nog för att täcka flera m2 om man drar ut den...) men den låg bortglömd som det sista kvarvarande tecknet på liv i ett negligerat kar så den luktar rätt otrevligt... :P Garanterat snäckfri i så fall.
  Jag behöver;

  (Helst inga små odjur eller andmat med - men det behövs ingen garanti, jag går igenom dem noggrannt).


  Behovet är troligen ganska konstant så även om annonsen blir gammal, är det troligtvis alltid aktuellt med byten/köp.


  Arter/eller hela släkten; (jag är även öppen för annat utöver dessa men det är de jag kommer på just nu. Troligen rensar jag ut arterna när jag fått överblick över vad jag vill ha kvar i karet när det börjat växa till sig)

  * Cryptocoryne - usteriana, petchii, nevillii, möjligen andra. Speciellt bruna eller rosa.
  * Bucephalandra - samtliga. Men gärna de ovanligare. Prio #1 bland allt jag letar efter...
  * Murdannia keisak
  * Staurogyne sp. bihar
  * Pogostemon helferi - mina gick åt pipan... Prio #2 av allt jag letar efter...
  * Salvinia natans - Jag hade föredragit Frogbit men fel världsdel...
  * Nymphoides hydrophylla - min tar sig inte riktigt...
  * Blyxa japonica - har för lite :S
  * Nymphaea lotus - (Helst röd) Egentligen hör den inte hemma här men jag är lite sugen...
Working...
X