Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Är vattenfall åt vandrande pinne (Carausius morosus) möjligt?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Är vattenfall åt vandrande pinne (Carausius morosus) möjligt?

  Hej! Som rubriken lyder så undrar jag om det skulle vara möjligt att installera ett exoterra pebble vattenfall i mitt vandrande pinne terrarium (mått 60x45x90), eller om det finns övervägande risk att pinnen kommer att drunkna?

  #2
  Är det bara en pinne? Annars brukar de väl föröka sig rätt livligt och då kanske det inte är världens undergång om någon tar en simtur...

  Kommentera


   #3
   Vi hade vandrande pinnar för typ 40 år sedan. Då fick man inte ens ställa in en vattenskål i terrariet eftersom det var stor risk att de skulle drunkna. Kommer ihåg att vi hade en blomspruta vi sprejade lite vatten på kvistar med (inte på djuren) för att ge dom möjlighet till vatten.

   Det här var ju ett tag sedan och skötselråd ändras ibland. Är dock ganska säker på att pinnarna fortfarande är drunkningsbenägna i vattendrag. Kan du se till att de inte kan ta sig till vattnet (nät, plexiglas el dyl) så är luftfuktigheten det skapar förmodligen bra för pinnens miljö.

   Och som LoGeek skriver, de förökar sig så det kan vara ett sätt att hålla nere antalet. Vet inte om det är psykologiskt stärkande att plocka lik dagligen dock.
   Senast ändrad av cambru; 2018-11-01, 07:09.

   Kommentera

   Sparar...
   X