Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Majsorm

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Lineli
  svarade
  Jag har haft Strumpebands snok och Majsorm och tycker Majsormen var den trevligaste!
  Lugn och snäll De behöver värme och bra underlag så som tex bark annars finns risk att de får in sand i fjällen och då kan de bli inflamerade. De gillar att ta sig ett dopp så lite vatten är att rekomendera.
  Jag kan även rekomendera att köpa en unge så du vet vad den har varit med om och du kan få den så tam du vill. Min Strumpebandssnok gillade att vara runt min handled som ett armband Majsormen däremot gillade att ligga utsträckt på vardagsrumsbordet

  Kommentera:


 • MTJ
  svarade
  Om du vill veta allt så att säga så kolla runt lite internetz. Börja lite på http://www.majsorm.nu/, där fanns en del. Sök annars på Panterophis guttatus.

  Sen tycker jag personligen att ormar och ödlor är fel typ av djur att gå in med inställningen att få dom handtama. De kräver rätt typ av omgivning precis som fiskar, även om de kanske inte blir lika strandsatta(hosthost) som fiskar blir, om man plockar ut dom. Försök att tänka terrariet som en kuvös, där du ställer in rätt temperatur och fuktighet.
  Håller man på och pillar och tar ut ormen stör man detta och de kan bli rätt rejäla temperaturskillnader för ormen..

  Kommentera:


 • Pickles
  svarade
  Jag hade bark i botten till mina. Ett terrarium på ungefär hundra liter från början. Värmeplatta, bad/vattenskål ...och en daglig dusch när de skulle till att ömsa. De åt döda pinkisar utan problem från första veckan - det borde inte vara något trubbel om du bara ser till att de gjort det även hos uppfödaren/affären.

  Vi köpte dem när de var ungefär lika stora som blöta pennor. *flin* Var mycket lugna, trevliga djur överlag.. mycket lättskötta och sällskapliga. En bra nybörjarorm (det finns la en anledning till att den är såpass vanlig i handeln) som inte växer ur hus och rum. På tre år blev de dryga metern.

  För mer både bred och ingående info är det nog bäst att du surfar in på några vettiga sidor eller lånar en bok på biblioteket tror jag. Det är svårt alltid svårt att sammanfatta baskunskap. XD

  Kommentera:


 • Christoffer_G
  svarade
  är dom svåra att få handtama?..dom behöver värme och så va?..gömställe?.underlag i terrariet?..ja allt som kan va bra att veta:P

  Kommentera:


 • Pickles
  svarade
  Jag hade också ett par för X antal år sedan - det är bara att fråga på, jag är säker på att du får svar av någon vettig kandidat. ^^

  Kommentera:


 • Rosali
  svarade
  har en kompis som har majsormar, jag kan ju alltid fråga henne.

  Kommentera:


 • eriahl
  svarade
  Kanske finns någon förening i närheten oxå http://www.shr-herp.com/index.html

  Kommentera:


 • MTJ
  svarade
  Ah okej
  På repti.net finns en del skötselblad(med extremt varierande kvalité, så var de tidigare iaf) på inte minst majsorm.

  Men som sagt, ställ frågorna här så kommer någon svara på dom.

  Kommentera:


 • Christoffer_G
  svarade
  oki tack får kolla där=) tänkte va lättare att kolla om det va n¨gon som har här slipper man regga sig på fler sidor hehe=)

  Kommentera:


 • MTJ
  svarade
  Här finns garanterat folk som kan hjälpa dig. Va har du för frågor?

  Kan annars lotsa dig mot terrariehobbyns motsvarighet till zoopet.com -> www.repti.net

  Kommentera:


 • Christoffer_G
  skapade ett ämne Majsorm

  Majsorm

  Någon här inne som har majsorm?..tänkte kolla mer om dessa slingrande saker:P..för har nämlingen lite fobi för ormar och tänkte skaffa en egen för att övervinna fobin:P..så hoppas det funkar annars är det illa=)
Sparar...
X