Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Skaffa kattunge !

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Esja
  svarade
  Lycka till, det kommer bli kanonbra oavsett om du köper en hane eller hona, jag har en av varje

  Det absolut viktigaste tycker jag är att kattungen är dubbelvaccinerad, avmaskad och veterinärbesiktigad vid leverans. Helst ID-märkt också. Men jag skulle absolut ALDRIG köpa en katt som inte var vaccinerad och veterinärbesiktigad. Dels för säkerhets skull, så man vet att kattungen är frisk och mår bra, dels för att jag inte tycker man ska stödja uppfödare som inte uppfyller det minimikravet.

  Kommentera:


 • elinj
  svarade
  Det jag alltid har gjort med mina katter jag har haft är att.
  1.När man kommer till stället där de har katt, låter jag katterna komma självmant, för oftast om de inte vill komma fram, kan vara en sjukdom, rädd, ni passar inte ihop, ja det kan vara mycket, Det bästa är att låta den komma till dig.
  2. När man har katten iknät och kelar med, kolla i öronen - öronskabb, kolla hur noggran den är med sin hygien. För det kan underlätta att förstå att det är något som inte stämmer med katten, behöver inte vara katten det kan vara kattensmamma.
  3. När katten kommer hem, visa henne/honom kattsanden, flera ggr per dag. Tills den kan hitta den själv, låter katten få vara äventyraren, låt den få undersöka alla rum som den är till åten att vara i.
  4. Ha en klösbräda hemma, för det är något som katter behöver ha för att väsa sina klor.
  5. Samma sak hemma som där den bodde innan, låt katten komma när den känner för, du kan kännas som en fiende istället för dens vän.
  6. Om man är hemma nästan jämt, ha bestämda tider då den får mat, men är du borta under dagen, låt maten stå framme.

  När det gäller hanar och honor, vem som är keligast, tjurigast. det är mycket till dens personlighet, hanar kan vara lika keliga och tjuriga som tjejen. Jag har nämligen 3 katter hemma, en hanne och 2 honor. Jag tycker att alla lika keliga när det passar dom, tjuriga nja det är de inte så ofta,hannen är väl tjurigast om den inte få gå ut med mig (i koppel) och alla är tjuriga när inte sanden dugger längre och maten/vatten är slut.
  Katter är en social, mysig varelse.

  Kommentera:


 • woodo
  svarade
  Vi har en honkatt bladning norsk skogskatt och vanlig bondkatt. Hon kostade 700kr på blocket och är verkligen perfekt. Aldrig hänt någon olycka och hon är mycket kelig. Men samtidigt inte mesig.

  Kommentera:


 • Uddaveka
  svarade
  Könet på katten har ingenting att göra med temperamentet, däremot blir hankatter nästan alltid lungnare efter en kastrering. Om katten är gosig eller inte beror mest på hur mycket den har blivit hanterad när den var liten, och hur den är som individ, en del gillar att sitta i knät och att man gosar med dom ( tillexempel vår ior, om man säger "puss,puss" till honom så slickar han en i hela ansiktet) andra katter är nöjda med lite klappar och sedan räcker det och dom går iväg någon annanstans.

  Ang. pälsen så är det väldigt olika. Vi har 3 skogisar och 1 bengal, och 2 av skogisarna får nästan aldrig tovor medans en har väldigt mjuk päls och får tovor jättelätt.

  När katten kommer hem så är det första ni ska göra att visa den kattlådan. Sedan är det bra att låta den vara ifred en stund och undersöka ett rum i taget. Visa den var maten finns och ev. klösmöbel.

  Lycka till!!

  //Sofia

  Kommentera:


 • gästavatar
  En gäst svarade
  Min morsa har haft 11 katter (inte samtidigt) och hennes honor hade tydligen alltid varit keligare än hanarna. Hanarna kelade så länge som de ville och sen när de tröttna så "rev" de henne o stack ^^ medans honorna kelade o kelade o kelade. (5hanar 6honor)

  Kommentera:


 • Markus1984
  svarade
  Ursprungligen postat av Jenny054 Visa inlägg
  Min erfarenhet då..
  Jag har bara enbart haft hanar..
  Börja med Zink, den skiten börja med att lirka upp stängda garderober.
  Kul och komma hem till en lägenhet med 6 öppna garderober. =P

  Sen lärde han ut det till nummer 2, Gabber och efter det till nummer 3 Milton..

  Kattafan..
  Påhittiga är dom iaf.
  Låter som mina 3 jag har nu, det finns alltid 1 grej som man inte kan "lära ur" katten, när dom är 3 så lär dom vidare denna kunskap så att alla gör massa otyg, när man väl "sluppit" ifrån kattunge-syndromen ;o

  Kommentera:


 • Jenny054
  svarade
  Min erfarenhet då..
  Jag har bara enbart haft hanar..
  Börja med Zink, den skiten börja med att lirka upp stängda garderober.
  Kul och komma hem till en lägenhet med 6 öppna garderober. =P

  Sen lärde han ut det till nummer 2, Gabber och efter det till nummer 3 Milton..

  Kattafan..
  Påhittiga är dom iaf.

  Kommentera:


 • Markus1984
  svarade
  Du har redan fått en del bra tips, hane eller hona spelar nog mindre roll. Alla katter är har olika personligheter. Och precis som med hundar kan man lära katterna en hel del.

  Börja tidigt med att säga ifrån på sånt du inte tänker tillåta dom att göra, tänk på att dom blir stora och kanske inte så roliga att ha på frukostbordet när dom väger 10kg och är alldeles lurviga

  Våran norska skogskatt som också var en blandning levde tills han vart c:a 17 år. Han var delvis ute-katt.

  Har numera 2 skogskatts-blandningar och en vanlig liten bondkatt.

  Kommentera:


 • Nina82
  svarade
  Jag tror att honor kan vara lite envisare och visa vad de vill mer.. går kanske inte med på vad som helst. Så har man små barn tror jag att en hane skulle passa bättre än en hona. Däremot kan honor bli väldigt lojala mot de personer som hon väljer. Så är min erfarenhet iaf.

  Kommentera:


 • Shepard
  svarade
  Min erfarenhet är att hankatter är keligare än honkatter, min egen Rufus är nästan jobbigt kelig (och han kissar aldrig nå´nstans utom i lådan, och bara nå´n enstaka olycka inträffade innan kastreringen). När jag var hemma hos en kompis när han hade en hankatt och en honkatt, så höll jag på att bli ihjälkelad av hanen, medan honan låg och blängde under lugg. Likadant med syrrans katter, de hade två honkatter (den ena fick cancer), och båda var/är ganska reserverade mot andra än syrran och hennes man. Nu har de köpt en ny katt, en hane, och han är betydligt öppnare och keligare, även mot resten av familjen, som han inte bor med.

  Kajsa, skogisen på min avatar, kunde vara lite lynnig, särskilt på äldre dagar, och kunde sitta bredvid mamma, och helt plötsligt hugga henne i armen, förmodligen på grund av att hon kände sig ignorerad.

  Men undantag finns ju, Rufus kompis Pyret är en gosig liten tjej Och det är nog som sagt ganska individuellt.
  Senast ändrad av Shepard; 2009-01-05, 23:13.

  Kommentera:


 • Inka
  svarade
  Glömde, skulle ju sätta med en bild av mina tre små grisar. Sex veckor är dom nu...
  Bifogade filer

  Kommentera:


 • Inka
  svarade
  Hos mig är det honkatterna som varit mysigast och lättast att hantera. Jag skulle säga att det är väldigt individuellt. Mina två hanar är också jättefina men lite mer självständiga. Däremot kan förhållandet vara det omvända hos andra.

  Jag brukar alltid vara så mycket med kattungen som möjligt den första tiden. När den känner sig trygg brukar jag börja hantera den lite mer. Typ klippa klor och så brukar jag bada dom en gång i månaden första året så dom vänjer sig vid det. Tycker det är viktigt särskilt om man har en långhårig katt, men jag vänjer även korthår vid det. Precis som med en valp är det bra att pilla på tassar och i munnen och överallt så katten lär sig det. Särskilt om man ska till veterinären eller så, är man tacksam för att man gjort det.

  Det är bra om man dessutom lär katten att man inte släpper den när man håller fast, så länge den sprattlar. Mina vet att det inte är någon idé, dom får gå först när dom är lugna. Det kan låta lite taskigt men katten vänjer sig och om, eller när, man väl måste hålla fast den blir det mycket lättare.

  Okastrerade katter börjar oftare urinmarkera inomhus oavsett kön.
  Något som gör att jag, personligen, föredrar honkatter är att hanar lätt får problem med urinvägarna. Min ena hane har haft kristaller i urinen och det var ingen höjdare.
  En bra grej är att lära katten att inte leka med händerna, utan bara med leksaker. Säg åt den ordentligt om den biter eller klöser.

  Många gör misstaget att tro att katter inte går att uppfostra och låter den göra helt som den vill. Min ena hankatt regerade hela hushållet hos sin förra ägare och bet ifrån ordentligt när han inte fick som han ville. Hemma hos mig är han mycket trevligare. Jag badar honom t o m fast han inte blivit badad förut på sina snart fem år. Inga problem. Han vet att jag inte viker mig för honom.

  Särskilt på en katt med lite längre hår är det viktigt att sköta pälsen. En del katter har man tur med, som min Otto, de verkar aldrig tova och pälsen blir inte fet. Men då har man tur. På Sesam, som är Ottos son, blir pälsen väldigt fet och tovar lätt. Honom måste man bada oftare och jag tackar min lyckliga stjärna för att han inte är utekatt längre. Båda är blandraser av typ Norsk skogkatt.

  En annan sak som är viktig är att försäkra katten så fort du får hem den. Se till att id-märka den ifall den kommer bort.

  Blir det en inne- eller utekatt?

  Kommentera:


 • Linn_guppy
  svarade
  Ursprungligen postat av Narii Visa inlägg
  Vrf hane? Honor är mkt trevligare.. Hanar rivvs bara..
  det är inte sant oftast så är det tvärt om hanar brukar vara lungna och honor rivs har tre honor och en hane själv och har haft det i dom närmaste 11 åren

  Kommentera:


 • Jenny054
  svarade
  En blandras mellan raskatter kan vara minst lika dyra som en renras.
  Iaf nästan.

  Sett skogsblandisar på blocket för 4000 kr...

  Kommentera:


 • JojjeN
  svarade
  Jag tycker tvärtom, honor är mer sällskapliga och framåt, och pissar inte överallt. (Det gör iofs inte kastrerade hanar heller, men klart mer än honor)

  Men att köpa katt överhuvudtaget är ett klart bra val. Vi har tre stycken, alla är skithärliga katter.

  Han kanske kan heta "Norr sken"? Om man sätter ihop det blir det ju norrsken, vilket i sin tur nästan blir "Norsken"

  Kommentera:

Sparar...
X