Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

bengal katt attackerade mig

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • gästavatar
  En gäst svarade
  Ursprungligen postat av Jemmba Visa inlägg
  Eller som en del säger här på zoopet.
  FÖRBJUD alla bengal katter!

  Sorry OT! Men kunde inte hålla mej

  Hoppas ni hittar nån lösning!

  Haha, tänkte själv skriva d!

  Kommentera:


 • endymion
  svarade
  Tycker det låter som en katt som plockats för tidigt från honan som liten och därav inte uppfostrats ordentligt av honan. Har man inte då lärt katten vad som är rätt och fel på deras sätt kommer de alltid att vara knäpp.

  Kommentera:


 • hgs
  svarade
  Jag råkade ut för detta hemma hos en bekant.Frågan är när katten kastrerades för man bör låta katten mogna först annars är risken stor att den får beteende störningar och till slut ser sin ägare som sin ägodel.alltså på sätt o vis som en vakt hund med väldigt vassa klor o tänder.Och kan få för sig att du utgör ett hot.Sorgligt men sant.

  Kommentera:


 • Markus1984
  svarade
  susjon: många djur känner på sig om man är rädd/arg/stressad/ledsen osv..

  Låt det gå en tid...

  Pröva även med att inte bry dig om katten för att se om han kommer fram till dig på eget begär..

  Kommentera:


 • Shepard
  svarade
  Ja, nog är de personligheter. Kajsa på min avatar, som dog i cancer för drygt ett år se´n, var också renrasig norsk skogskatt. Inga 10 kg, men kraft hade hon. När hon smet ut en gång, och pappa skulle fånga henne, så tog han nog i för hårt, plus att hon förmodligen var stressad över hela situationen (och det faktum att pappa sällan hanterade henne, det gjorde mest jag och mamma), det fick henne att strimla hans hand och underarm.

  Kommentera:


 • gugges
  svarade
  Vi har en renrasig Norskskogkatt som är jättesnäll och går att lita på i alla lägen, han är lugn med lillgrabben på 18 månader med och visar stort tålamod till hans ibland lite tafatta försök till klappar.

  Men han gillar inte att bli klappad på magen, för det mesta går han därifrån men envisas man så tar han handen med tassarna och sätter tänderna i handen jättelöst och visar att han inte vill mer. Det har funkar på grabben med den/de gångerna han har sagt ifrån när han blir för "på" katten.

  Däremot så skulle hanen dag bli arg så vet jag inte om jag vill vara med! 10 kilo katt är det ju så, ingen tjockis heller, de är bara stora, vi hade en bondkatt med som väge 4 kilo och tassarna var inte hälften så stora på den

  Nöjjet förr var att bita sönder gammla bankkort och annat som gav han lite sport, numera får han hundben av modell mindre att tugga på men jag ska sent glömma då jag höll fingret under ett bankkort och han råkade bitan tag(han biter egenom ett sånt kort utan problem) i fingret och det bettet gick rakt egenom och gissa vem som skrek... han skämdes som en hund efter och var väldigt inställsam och ville både ligga och kela och tvätta håret på mig(*urk*) så visst är katter personligheter!

  Kommentera:


 • susjon
  svarade
  Hej

  Han har också börjat markera saker typ bilar och så genom att pissa på dem, jag är omkring han ibland fortfarande men han tittar på mig konstigt och ja är typ rädd för han nu. han är inte som förut

  Kommentera:


 • Azur
  svarade
  En katt som helt plötsligt anfaller är inte normalt, det har ingenting med ev. vilt inslag att göra - jag har ägt och hanterat många vilda djur, och inget av dem angrep någonsin oprovocerat. Sånt är helt klart en beteendestörning av något slag.

  Kommentera:


 • Wilda
  svarade
  Jag har haft Bengal hane den snyggaste katten någonsin och mkt trevlig.
  Stor fin hane och ett kanon temp. Som ovan skriver så är det INGA vildakatter.
  Bengal är framtagen ifrån den Asiatiska vildkatten och tamkatt i Usa.
  Den framavlas inte mera ifrån vildkatt. Vi får inte ha sådan katter i Sverige.
  Min katt var en F5 alltså 5 generationen ifrån vildkatt.
  Många tror att man inte skall uppfostra en katt men det skall man absolut
  man skall säga till katten vad som är tillåtet och INTE...
  Knäpp till den lite på näsan om den attackerar, tycker att det låter som
  en katt som är van att få göra som den vill.
  Min bengalhane viste vad han fick och inte,
  ett vara att inte leka lekträd med mina barn....
  Goare katt har jag aldrig haft.
  Mvh Wilda
  Senast ändrad av Wilda; 2008-11-02, 20:08.

  Kommentera:


 • sundancer
  svarade
  susjon: Läste nu att det var folk runtomkring. Var det nya människor? Kan de varit de som stressade upp katten?

  Kommentera:


 • Rambo
  svarade
  En gång är ingen gång, två gånger är en dålig vana...
  Katter är alltid katter och man får ta deras mindre uppsakttade upptåg med deras underbara charm om man ska ha dem. Alla katter är individer och kan ha sina nycker men de brukar inte ändra sin personlighet över en natt. Plötslig aggresivitet kan vara ett tecken på att katten inte mår riktigt bra, antingen fysiskt eller psykiskt. Var uppmärksam på om den forsättter vara aggresiv eller ändrar andra beteenden.

  Min bengal har aldrig visat minsta tendens till aggresivitet utan enbart rena flykt betenden när man gör nått som han inte vill (vilket inkluderar lyfta upp honom). Ja, bengalen är framtagen genom korsning med ett vilt djur men inga bengaler får säljas utan särskilda tillstånd som är minst tre generationer bort från en vild anfader (F3...). Och något som har prioriterats högt i avelsarbetet är att få bort aggresivitet, en bengal som vid bedömning på en utställning visar aggresivitet diskvalificeras och får inte avlas på.

  Kommentera:


 • Shepard
  svarade
  Ursprungligen postat av Azur Visa inlägg
  Helt klart föredrar de att inte vara ensamma, men det är nog mycket en fråga om sysselsättning. En katt, vilken ras som helst, kan lida av uttråkning, och de är inte särskilt bra på att sysselsätta sig. Det gäller även t.ex. tigrar i djurpark, om de inte aktiveras får de beteendestörningar.
  Ja, men vissa kattraser är väldigt "hundlika" i sitt behov av sällskap, som t.ex Siames och Burma. Men ingen huskatt gillar ju att vara ensam hemma hela dagarna. Är man borta mycket rekommenderas det att man har två katter (gör absolut inget om man har det även om man är hemma, både för katternas och ens egen skull), särskilt av raser som Siames och liknande.

  Både vad det gäller tamkatter, och tigrar, så är de sociala om möjligheterna finns. Tigrar i naturen tål inte varandra särskilt bra, eftersom det inte finns tillräckligt med mat för mycket mer än en tiger på ett område, men i fångenskap, där de vet att de får mat regelbundet, och inte behöver slåss om den, så visar de att de inte är några dumma förprogrammerade robotar som alltid avskyr varandra, utan de anpassar sig, och kan bli mycket sällskapliga, både mot varandra, och sina skötare.

  Vad det gäller tamkatter, kan de konvertera till nå´n sorts minilejon om möjligheterna finns. Förvildade tamkatter som lever i utkanten av städer kan bilda flockar. Även på landet kan några honkatter slå sig ihop och hjälpas åt med ungarna, medan ungarnas pappa leker lejonhane, och patrullerar sitt revir, och vaktar det, honorna, och ungarna mot andra hanar.
  Senast ändrad av Shepard; 2008-10-30, 18:11.

  Kommentera:


 • Lilla Damen
  svarade
  Ett sådant hjul vill jag oxå ha...

  Kommentera:


 • Azur
  svarade
  Ursprungligen postat av Micke_A Visa inlägg
  Samma sak med katter, vissa katter (som siameser) är, om jag har förstått rätt, så översociala och sällskapskrävande att de får beteendestörningar om de lämnas ensamma under längre perioder.
  Helt klart föredrar de att inte vara ensamma, men det är nog mycket en fråga om sysselsättning. En katt, vilken ras som helst, kan lida av uttråkning, och de är inte särskilt bra på att sysselsätta sig. Det gäller även t.ex. tigrar i djurpark, om de inte aktiveras får de beteendestörningar.

  Finns videos på youtube med en kille som uppfann ett ekorrhjul åt sina bengaler för att sysselsätta dem, ett ögonblick...
  Har ofta önskat jag hade något liknande, fast snyggare och tystare, åt våra tre katter.
  Senast ändrad av Azur; 2008-10-30, 16:29.

  Kommentera:


 • Lilla Damen
  svarade
  Hujedamig, för basenji !
  Har haft ett sådant påhittigt rovdjur, och kommer nog aldrig mer att skaffa hund, tack vare honom!

  Kommentera:

Sparar...
X