Mina katters döttrar är döda...

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Inka
    • July 2005
    • 1233

    Mina katters döttrar är döda...

    Idag är det en sorgens dag.
    Jag har fått veta att honkatterna från kullen mina katter hade för två år sen är döda. Jag är verkligen jätteledsen. Hade kommit överens med min kompis som har haft dem att hon skulle ringa mig innan hon tog något sånt beslut eller om hon tänkt ge bort dem men hon gjorde inte det. Visst kan jag förstå att det blev jobbigt, de började kissa överallt i lägenheten när hennes mormor, som varit på besök, åkt. Dessutom är hon höggravid och har svårt att torka upp. Sen sa hon att hon känt sig så misslyckad som inte kunnat ta hand om två katter ens och inte kunnat förstå vad som varit så fel när de börjat kissa inne.
    Ja, de blir ju inte levande igen för att jag blir arg på henne. Det bara känns som ett slöseri, om hon bott närmare än typ så långt bort det går, så hade jag hittat ett nytt hem åt dem som utekatter. Jag fattar ju själv att när beslutet om att katterna skulle ges bort eller avlivas så var det lite bråttom och att det vore ganska besvärligt att skicka hit dem, för henne alltså, jag hade nog gått genom eld och vatten.
    En kattunge blev kvar och han har det bra iallafall. Dessutom bor han så nära att jag kan hälsa på. Det är ett tag sen nu men det var åtminstone i år.
    Jäklar, vilket slöseri! Jag gjorde allt jag kunde för att socialisera de där katterna, hanterade dem massor och valde ut bra hem. Ändå gick det såhär. Jag visste att min vän skulle ge dem ett bra hem men de trivdes ändå aldrig av någon anledning. Det känns riktigt tråkigt. De kissade inne i perioder och den ena matstrejkade. Jag bodde för långt bort för att hjälpa till. Jag har aldrig fått se hur de mått. Hade jag bara vetat så hade jag kunnat åka ner och hämta dem.
    Jag försöker verkligen se det som att de har det bra nu iallafall. Det är värre att de mår dåligt än att de är i himlen men gud, så ledsen jag är att det blev såhär!
    Tre akvarium, 350 l och 2x240 l, fyra huskatter, attan så många fåglar och två belgisk vallhund/groenendael

    www.kvitter.n.nu
  • C.Ciklid
    • February 2005
    • 12055

    #2
    Det är tråkigt att det blir så som det ibland blir. När katter väl börjar kissa inne kan det bli problem att försöka få dem att sluta. Oftast sitter det psykist. Kanske har din vänns mormor katt som de kännde av. Hankatter, oftast okastrerade, kan få honkatter att bli helt vrickade och börja pissa överallt. Sedna vet ju inte jag om de var "förvildade" katter som du tog dig an och uppfostrade. I många fall är det svårt att placera katter som fått vart ute, till instängda innekatter. Pratades ni aldrig vid om hurvida katterna mådde?

    //Camilla
    De sanningar som vi inte vill höra, är nyttigast för oss att lyssna till.

    Kommentar

    • Inka
      • July 2005
      • 1233

      #3
      Nej nej, kissarna var födda inomhus av mina egna katter och har aldrig varit utekatter. De är delvis perser och delvis norsk skogkatt, resten vanlig huskatt. Båda föräldrarna är lugna och trygga innekatter. Jag vet också att min väns mormor inte hade någon katt. Faktiskt så var hon den som var intresserad av att ta hand om dem. Tydligen så bor hon dock med en karl som inte är så trevlig så min vän ville inte skicka dem dit.
      Jag är lite besviken på att hon aldrig sa att hon hade problem med katterna på det sättet. Jag vet att de testade att kissa utanför lådan när de blev könsmogna men att det blev bättre när de blev kastrerade. Nu har jag fått höra massor av saker hon inte berättat förr. Jag lämnade ifrån mig tre jättefina och sociala kattungar som jag pysslat om, lärt att bli hanterade, typ klippa klorna, bli undersökta i munnen och som man kunde ta med till veterinär utan att de blev stressade. Jättesnälla. Sen får jag höra att två av dem blir avlivade på grund av att de är för jobbiga och antagligen inte mår bra själva. Jag undrar var det gick snett. De fortsatte vara lika snälla och hanterbara som sina föräldrar hela tiden men en katt som mår bra ska inte börja protestkissa och matvägra.
      Jag önskar bara att hon ringt tidigare och sagt att katterna inte hade det bra men jag antar att hon skämdes även om det nu inte behöver vara hennes fel att de inte trivdes där.
      Jag har sagt till de som fått ta kattungarna från mig att de ska höra av sig om det blir problem och att jag tar hem dem hit om de av någon anledning inte kan ha kvar dem. Precis som uppfödarna till våra hundar gör. Jag har liksom bestämt att dessa katter ska få finnas och blir det problem känner jag ett ansvar att hjälpa till.
      Visst är det så att enligt lagen så är djuret ditt om du köpt det och du får göra vad f-n du vill inom lagens ramar. Du har ingen skyldighet gentemot uppfödaren att ens ringa efter att hon/han lämnat över djuret till dig. Det är en av anledningarna till att jag sagt att jag inte ska föda upp djur helst. Jag lät mina katter få en kull bara för att jag själv ville det innan de blev kastrerade. Sen var det så många som ville ha ungar just från våra katter. Så jag gav dem till dem jag litade mest på mot att de betalade vad det kostade mig att grundvaccinera de små.
      Tre akvarium, 350 l och 2x240 l, fyra huskatter, attan så många fåglar och två belgisk vallhund/groenendael

      www.kvitter.n.nu

      Kommentar

      • C.Ciklid
        • February 2005
        • 12055

        #4
        Tråkigt att det inte meddelades om deras trivsel. Man kan bara beklaga.

        Jag har själv hamnat i en situation med min katt jag hade som jag verkligen inte velat att det skulle hända. Sanningen kom krypandes att jag var allergisk! Dessutom hade jag precis gått ifrån min dåvarande sambo och med mitt jobb jag hade kunde jag inte ta hand om honom på bästa sätt och han fick stanna hos mitt X. Dock fungerade det inte.. han började kissa inne och X var inte så duktig på att ta hand om honom. Försökte hitta ett hem och hittade ett. Dock skulle han få bo i en ladugård intill en rätt trafikerad väg. Då han var en innekatt känndes det väldigt olämpligt att bara kasta ut honom.. Han hade även fått en jävligt taskig start på sitt liv så jag fick ta ett beslut som jag än i dag inte önskat jag hade behövt gjort. Saknaden är enorm.

        //Camilla
        De sanningar som vi inte vill höra, är nyttigast för oss att lyssna till.

        Kommentar

        • rödtoppen
          • June 2006
          • 3148

          #5
          Ursprungligen postat av Inka
          Ja, de blir ju inte levande igen för att jag blir arg på henne.
          kanske inte men jag tycker att det var en förjävla dålig stil, man vill ju att djuren ska få ett så gott liv det bara är möjligt( man får ju bara ett liv). Försökte hon ens att omplacera dem?
          / dtoppen /

          Kommentar

          • Madguppy
            • April 2006
            • 177

            #6
            Ojojoj, lika förbannad blir jag varje gng när nån avlivar sina djur för att denne inte har tid eller att de är "jobbiga"! Det är LIV det handlar om, va kall, respektlös och självisk man måste vara! vilka människor alltså!!! !"#%¤!#"%

            kissar inne... det finns ju hjälpmedel för katter som kissar inne, det finns alltid en orsak, kanske har hon inte rengjort deras sandlåda ofta eller nåt annat. finns en del möjliga orsaker. Vad än det är ska man inte få avliva djur på lösa grunder... bara om de lider eller om de är obotligt sjuka. Man ska inte få leka med Levande varelsers LIV sådär.

            så tycker jag iaf. synd att många tycker att djurs liv inte har nån värde.

            Kommentar

            • Inka
              • July 2005
              • 1233

              #7
              Jag orkar helt enkelt inte bli arg på henne, kanske för att det mest tar på mig själv, kanske för att jag är så förbannat förkyld att jag knappt orkar tänka. Den ilska jag bär på vill jag inte kasta på henne just nu heller eftersom hennes barn i magen kunde ha mått bättre. Vettigare då att ifrågasätta när allt är mer stabilt.
              För mig var de där katterna väldigt värdefulla och det var därför jag ville att hon skulle vända sig till mig, för jag är ganska säker på att det gått att lösa. Fick veta att uppfödaren till min honkatt är i närheten av var min kompis bor och hon hade säkert inte haft något emot att ta med katterna hit om det varit så att vi vetat om problemet och de nu inte varit avlivade redan... Klart att det var det första jag tänkte på när jag hörde att hon var där.
              Jag hade kanske känt mig mindre sviken om det inte varit min vän som gjort såhär... För det gör jag iallafall... Jag känner mig väldigt sviken och jag känner inte för att prata med henne just nu. Inte som vi gjort förr iallafall.
              Katterna var inte mina, men de föddes här medan jag var med, de växte upp till två vackra och fina katter och jag överlät dem till någon jag litade på och jag trodde verkligen att allt var bra...
              Tre akvarium, 350 l och 2x240 l, fyra huskatter, attan så många fåglar och två belgisk vallhund/groenendael

              www.kvitter.n.nu

              Kommentar

              • rödtoppen
                • June 2006
                • 3148

                #8
                Ursprungligen postat av Madguppy
                Ojojoj, lika förbannad blir jag varje gng när nån avlivar sina djur för att denne inte har tid eller att de är "jobbiga"! Det är LIV det handlar om, va kall, respektlös och självisk man måste vara! vilka människor alltså!!! !"#%¤!#"%
                .
                håller med dig, varför skaffar sig vissa mäniskor djur alls.
                / dtoppen /

                Kommentar

                • lenis3
                  • June 2004
                  • 2254

                  #9
                  inka, du har i alla fall gjort allt du kunnat för katterna! felet lär ju legat hos din vän, så klandra inte dig själv
                  Min zoon
                  Akvarier + undulaterna Polly och Pelle

                  Kommentar

                  • Madguppy
                    • April 2006
                    • 177

                    #10
                    ja du måste va psykisk stark alltså, för jag skulle lätt tappa sinnet och bli vansinnig på min såkallade "vän". jag förstår hur du mår iaf det är verkligen inte lätt!

                    Kommentar

                    • Inka
                      • July 2005
                      • 1233

                      #11
                      Här är en bild på dem som ungar...
                      Store your photos and videos online with secure storage from Photobucket. Available on iOS, Android and desktop. Securely backup your memories and sign up today!


                      Har inte vågat titta på någon bild förrän idag och nu när jag gjort det gör det mest bara ont i själen...
                      Tack alla som bryr sig...
                      Tre akvarium, 350 l och 2x240 l, fyra huskatter, attan så många fåglar och två belgisk vallhund/groenendael

                      www.kvitter.n.nu

                      Kommentar

                      • pia-lotta
                        • June 2006
                        • 21

                        #12
                        guud, så söta de var.....
                        Förstår att det känns tungt.Att se de små pluttarna födas, lära känna dem,ge dem ett gott hem( trodde du..) Och sedan få höra att de är döda...efter avlivnigen redan är gjord !! Dålig stil av en vän....

                        Kommentar

                        • Inka
                          • July 2005
                          • 1233

                          #13
                          Tack för att ni bryr er... att det finns fler som inte tar så lätt på ett kattliv.
                          Tre akvarium, 350 l och 2x240 l, fyra huskatter, attan så många fåglar och två belgisk vallhund/groenendael

                          www.kvitter.n.nu

                          Kommentar

                          • Schwartzi
                            • May 2005
                            • 32

                            #14
                            Usch, vilket hemskt öde för de stackars sötnosarna...

                            Själv har jag haft en kull ungar efter en halvperser. Vi hade kvar de tre ungarna tills de var 6 månader och lämnade sedan bort dem. Den ena honkatten hade ett halvår senare blivit med ungar och fått livmoderinflammation eller något liknande så de hade avlivat henne. Det var inte heller kul att höra, men det är ju inte riktigt samma sak. Jag vet inte om det hade hjälpt med operation eller om sjukdomen var för långt gången, jag känner inte ägaren mer än till namnet så jag har inte frågat...
                            Det är ju inte heller alla som är villiga att lägga pengar på veterinärvård. Det är ju inte gratis precis och har man ingen försäkring blir det ju ännu värre.

                            Mamman till ungarna fick sedan också livmoderinflammation så hon är opererad. Tyvärr tog de ju då bort hela livmodern så hon kan inte få några fler ungar. Jag hade gärna låtit henne få en kull till... å andra sidan var det inte särskilt roligt att trycka i henne p-piller, det besväret slipper man ju nu.

                            De andra två ungarna har jag ingen aning om hur det har gått för, det man inte vet har man inte ont av. Hankatten hamnade hos en gammal ensam gubbe så risken är nog större att hans nya husse har gått bort än att katten har råkat ut för något.
                            // Maria
                            Min zoon Hemsidan med bl.a. akvarium och katter

                            Kommentar

                            Arbetssätt...