Kastrering

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Mogwai
    • November 2002
    • 3021

    #16
    <img src=extra_smiley_kitty.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_kitty.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_kitty.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_kitty.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_kitty.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_kitty.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_kitty.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_kitty.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_kitty.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_kitty.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_kitty.gif border=0 align=middle>

    Min ena katt Musse..har inte riktigt "fattat" det där med att kastrerade katter inte skall "bry sig så mycket" om andra hankatter och slagsmål och så.
    Inne är han världens goaste kisse...snäll som bara den...och han och Oliver leker som bara den. Inte en skråma nånsin på någon av dem.
    Men så...är man ute med dem i koppel och sele...och se kommer det någon annan kisse inom synhåll då.....blir han till en tiger !!<img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle>
    Oliver däremot har den inställningen att det är ju solklart att alla andra katter som finns vill just bli bästa kompis med honom !!

    Denna tendens gäller även min äldre kisse Moffe, som bor hemma hos mina föräldrar, och är både inne och ute-katt.
    Ofta som man får plåstra om blessyrer på honom.
    Och det är inte bara för att han har försvarat sig då någon annan katt angripit honom, utan han bevakar noga sina tomtgränser och backar inte en millimeter om en annan katt sätter sin tass innanför tillåten gräns !!
    Detta gäller såklart inte söta rara kattfröknar !! Dessa svansar han för och visar hur stilig han är minsann.
    Därav har vi testat så att han verkligen är steril och ej kan ställas till "ansvar" för oönskade kattungar. Han såg lätt förolämpad ut efter det testet och gick muttrandes omkring i 2 dagar. *S*

    Mrsonk...skönt att höra att allt gick bra för Figo !!

    Kommentar

    • Oscar Cederqvist
      • November 2002
      • 6546

      #17
      Hur gick det testet till, eller vill jag inte veta<img src=extra_smiley_eyebrows.gif border=0 align=middle>?

      MSP
      Oscar Cederqvist

      Kommentar

      • Anita.A
        • September 2002
        • 152

        #18
        Det finns otroligt mycket bakterier i kattens saliv. Ett bett av en katt kan ge otroligt svårläkta och geggiga sår med fula ärr som följd. (Obs,detta gäller människor.) Om såret är djupt vill säga.
        Det är inte bra att katten slickar sina sår av två anledningar: Infektion och att såren/ stygnen kan gå upp. Nu är det ju olika hur veterinären gör med kastreringar, vissa syr ett stygn efter det att den lilla kulan är avlägsnad, andra gör det inte. Visst kommer ju katten slicka, de är ju så renliga och så länge det inte är en putsning som pågår i timmar så är det ingen fara.
        och Musses bettende, Kan det inte vara det psykologiska stöd han känner från sin matte/ husse när ni promenerar med honom som uppstudsiga hundar ofta känner? dvs, djuret känner sig trygg av att ha stödet från djurägaren bakom sig och blir då kaxigare, Vad händer
        när musse är lös? är han lika pigg på att visa vem som bestämmer då?
        Det är ju faktiskt jätteintressant, nu har ju katten inte samma sociala struktur som hunden, dvs flockdjur, men kanske katten ändå kan behöva någon som backar upp honom/henne? någon som forskat i detta?
        /Anita

        Kommentar

        • Mogwai
          • November 2002
          • 3021

          #19
          Ibland då man kastrerar hankatter så kan det hända....om veterinären inte är tillräckligt noga...att de missar en av testiklarna...eller rättare sagt....den ena testikeln kan vara gömd och svår att hitta.
          Kissen producerar då fortfarande hormoner som gör att han kan "få förunderliga idéer i skallen" framåt vårkanten...*S*
          Jag var tyvärr ej med då de gjorde det testet så jag vet inte hur det hela gick till.
          <img src=icon_smile_question.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle><img src=extra_smiley_tiger.gif border=0 align=middle>

          Kommentar

          • Oscar Cederqvist
            • November 2002
            • 6546

            #20
            Min veterinär fyllde "gångarna" med penecilin och syde nog ingeting. Men det ser fint ut iallafall.

            MSP
            Oscar Cederqvist

            Kommentar

            • Mogwai
              • November 2002
              • 3021

              #21
              Anita.A....Vi har Musse och Oliver i varsitt långkoppel som är fäst i en stolpe på staketet kring vår uteplats. Båda kopplena är på ca 4 meter....så de har en ganska så vid omkrets att knalla omkring på.
              Står man inne på uteplatsen och ser till vänster så...utanför staketet där på kortsidan är det ett buskage med en bred gräsremsa framför. Ser man till höger är det husväggen utanför sovrummet som följer hela vägen bort till husknuten...och strax utanför denna knut så är det en plantering med träd och några glesa buskar. Rakt utanför uteplatsen så är det en gångväg mellan uteplatsen och garagelängornas kortsidor. Jag kan alltså sitta och sola på uteplatsen på sommaren och de knallar omkring för sig själva så långt kopplet räcker.
              Har ju uppsikt såklart att det inte kommer några hundar eller så, eller barn som cyklar omkring.
              Oliver låter alla klappa honom...han är väldans "beundra gärna mig och dyrka marken som jag sätter mina tassar på".
              Musse låter ingen som han inte känner hälsa på han. Har därför alltid dörren öppen in så att om han tycker att det blir för "otäckt" så kan han ta tillflykten in i köket.
              Båda är innekatter, så de går inte lösa ute....då inte Oliver tycker att han ska på egen upptäcksfärd och krånglar sig ur selen vill säga...och detta har hänt 2 ggr.
              Jagar honom inte då utan går lugnt efter och frågar efter nån minut om inte herr Upptäckare är klart snart och om inte lite nykokt fisk skulle smaka herrn...vips så låter han mig lyfta upp han och spinner.."mmm...nykokt fisk !!"
              Varje gång Musse har "attackerat" en annan främmande katt har aldrig varit då vare sig min sambo eller jag har hållit i andra änden av kopplet, utan det har suttit fast i stolpen. Musse är inte lika förtjust som Oliver är att ge sig ut på långprommis. Han är så nöjd med sina upptäcksfärder kring uteplatsen. Inte lika modig kisse som Oliver är, men det blir bättre och bättre.

              Kommentar

              • Anita.A
                • September 2002
                • 152

                #22
                Haha, ok, vilka individer! Det är väl det som är så kul med djur, alla är de olika, de har ingen mall att följa. Lycka till nu med alla kissarna, vilken smart idè att ha dem uppbundna förresten, då springer de inte bort och råkar illa ut!
                mvh/ Anita

                Kommentar

                Arbetssätt...