Någon som kan luska fram en bild?

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • qenzo
    • February 2005
    • 1747

    #31
    Gammal tråd men jag kan inte låta bli... Det finns inget som tyder på att en tik bestämmer storlekarna på valparna hon bär. Många små tikar måste årligen ges kejsarsnitt pga att de inte kan föda fram sina stora valpar. Även renrasiga hundar kan ha samma problem. Och en av riskerna med en liten tik och en stor hanhund är just för stora valpar. Vilket också kan vara en anledning till att modern till denna valp (dvs taxtiken) låg sjuk med 4 döda valpar i magen. För sällan, och det ytterst sällan behöver en frisk tik, under normala förhållanden, hjälp med förlossningen.

    Sedan går det inte att förutspå om din hund kommer att bli stor, liten eller mittemellan. Allt beror på de gener hunden har i sig och vad som träder fram mest. På de bilder du visat upp liknar den mest en tax eller möjligen en liten border, men det kan ändra sig snabbt. Men efter ca 6 mån kan du börja ana den slutliga storleken på din hund.

    Det som dock kan förutspås redan nu, är risken för att din hund kan komma att ha ett väldigt stort viltintresse, är mycket hög, och ska din hund inte jaga se då till att hålla det i styr från dag 1.
    Var det meningen att du skulle ta åt dig personligen?

    Kommentar

    Arbetssätt...