mat tråden

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Raven
    • February 2005
    • 15385

    mat tråden

    hallå.
    det är ju inte bara fiskarna som ska ha mat utan vi som sköter dom behöver också mat så tänkte kunde va kul att dela lite recept så har ni några bra så får ni gärna posta dom.

    gryta
    2kg potatis
    1kg morötter
    några katrinplommon
    salt peppar kryddpeppar lagerblad
    kokas till det börjar mjukna.
    ha i 1 burk ärter.
    1 blomkål och 3pkt knaperstekt bacon och låt koka ihop.
    gott enkelt och går alldeles utmärkt att frysa in.

    enkel variant på fiskgratäng
    200g kokt torsk och 3 kokta ägg mosade i en skål.
    i med potatismos och mycket peppar och lite salt.
    späd med varm mjölk till lagom konsistens och ät.

    slömat
    1pkt stekt bacon kokta makaroner och ketchup.
    väldigt enkelt och går fort ska iväg och slänga ihop lite nu.

    Mvh Raven
    Senast redigerad av Raven; 05 March 2006, 23:57.
    LänkGalleri (reviderad 21-05-06)
    Faktatråd Om AkvarieVatten
    Växtakvaristernas Paradis
  • Maria - Sjöjungfru

    • January 2004
    • 4236

    #2
    Smarrig kräftsoppa

    Måste bara lägga in detta enkla och goda recept på kräftsoppa. Går även bra att byta ut till räkor/räkost.

    2 stora morötter rives grovt och fräses i lite margarin el. matolja.
    Tillsätt 1 liter vatten och 2 st fiskbuljongtärningar.
    Låt puttra i ca 5 minuter.

    Därefter:
    1 burk Créme fraiche
    1 pkt Kräftost 400 gr
    1 pkt djupfryst dill

    blandas och värms tills osten smälter

    Till sist:
    1 burk med kräftstjärtar + spad blandas i soppan.

    Värm på och servera!

    Supersnabbt och jättegott!!!!
    Senast redigerad av Maria - Sjöjungfru; 16 March 2005, 07:00.
    Maria - Sjöjungfru

    Kommentar

    • sockerconny
      • October 2004
      • 2349

      #3
      sockerconnys spicy chicken-tortilla!!!

      Till denna gourmet-upplevelse behövs:

      ca 800-1000 gram kycklingfilé, strimlade i relativit små bitar.
      Chili Creme Fraiche
      Sambal Oelek
      Salt & Peppar

      Tortilla Wraps
      Röd Lök
      Isbergssallad


      Stek kycklingen i MYCKET smör, när kycklingen är färdig så klickar du i ett par teskedar Sambal och rör ihop. Sen låter du det steka tillsammans några minuter innan du slutligen häller i två burkar Chili Creme Fraiche. Glöm ej "salt & pepri"!! Rör ihop och låt puttra någon minut!!
      KLART!

      Hacka löken och salladen. Lägg i önskad mängd kycklingröra, lök och sallad i ett tortillawrap.
      Vik ihop och NJUT!!!
      OBS!!!Glöm ej att skölja ner den med tex en dansk humle-firre!!


      Allt detta är gjort på ungefär 10-15 minuter.....

      Hoppas ni tycker att det är njutbart gott folk!!!

      Kommentar

      • Solen
        • September 2003
        • 2997

        #4
        Till pasta älskare

        4 pers

        400gr lövbiff
        2 dl creme franchie
        2msk dijon senap
        1 vitlöks klyfta el efter tycke

        Strimla och stek hastigt köttet med salt/peppar
        slå sedan över creme franchie
        och senapen samt vitlöken
        Koka upp
        Servera med Taglitelle el Pasta Penne

        Och ett glas rött
        Pricken den Store !
        ~~~~

        Kommentar

        • mohlin
          • January 2004
          • 1487

          #5
          Min favorit "snabbmat" om jag inte gitter fixa annat är 150-200 gram skalade räkor, som jag steker med olja, vitlök o chili. Ta en bit bröd till som är mumsigt att doppa i spadet.

          Slurp.
          (Jag bor i Danmark, där är räkor billig mat.)

          Kommentar

          • Mogwai
            • November 2002
            • 3021

            #6
            Brukar emellanåt köpa sådana där färdiga portionspajskal ( finns i paket om 4 st / paket, i frysdisken vid smördegspaketen osv )

            Sen så är det bara att fylla dessa med vad man själv önskar.

            Jag har lite uppfräst bladspenat som grund i regel, sen så kan det vara lite färska räkor + cambonzola-ost + färska champinjoner + färska tomatskivor + lite äggstanning och riven ost på.
            Eller så blir det lite rökt skinka från den bemannade charken ( köper alltid småpaket där, då det både är färskare och smakar mer än de fabriks-färdig-förpackade paketen med skinka i ) + västerbottenost + oliver + små cocktail-tomater + äggstanning.
            In i ugnen med dem bara tills de fått fin färg, och under tiden de står där så skär man till en smarrig sallad att ha till.
            De är så lagom stora att då de fått sin fina färg så har stanningen hunnit att sätta sig.
            Går snabbt och bra och är suveränt gott.
            Sen så för min del så blir det halva pajen till middag och resten till lunch dagen efter.
            För sambon säger det bara tugg smask gluffs och "finns det mer paj ??"

            Kommentar

            • slechmiinh
              • December 2004
              • 79

              #7
              wok för 2 pers.

              gud va skönt att någon äntligen startade denna tråden! Mycket bra Iniativ!

              Själv är jag galen i sånna där billiga nudlar men det blir ju så jäkla äckligt om man bara käkar dem "nakna" hela tiden. Gillar man inte nudlar kan man allti ta och koka ris, men nudlar är både lättare och goare!

              du behöver
              2 pkt snabbnudlar valfri smak - jag gillar orientalisk eller kryddstark smak.
              eller ris..

              wok-grönsaker (antingen färdblandade typ findus eller signum, ett paket räcker)
              eller:
              minimajs
              brytbönor
              bambu
              svamp
              vad du gillar..

              Wok-sås...
              1 dl vatten
              1 tsk maizena mjöl
              1 msk soja (inte färgmedelssoja)
              1 msk kalvfond (eller kycklingfond, thaifond det du giller bäst, jag har en del thai och en del kalvfond)
              1 krm sambal olek (eller mer om du gillar stark mat)

              vill du ha lite mer "köttig" wok släng i lite bacon, kassler eller räkor om du fördrar det, själv äter jag inte fisk och skaldjur så det bli antingen bacon eller inget.

              sätt först på riset om du skall ha det,annars kan du börja med woken. hetta upp lite olja i en stekpanna (eller wok-panna) och släng i grönsakerna (och ev. kött). blanda till såsen i en behållare och koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. låt dem bara koka i en liten stund så de blir "frisimmande" och häll av vattnet och släng ner det i grönsakerna. rör om ganska regelbundet, i ca 5- 10 min (beroende på de va fryst innan) och när du anser att det är klart, släng över wok-såsen och låt det "koka upp".. sen är det bara att käka.. så jäkla gött.
              //Sarah

              Kommentar

              • Peter
                • January 2002
                • 196

                #8
                Och allt detta ger ni era fiskar????
                själv håller jag mig till räkmix
                /Peter

                Kommentar

                • Raven
                  • February 2005
                  • 15385

                  #9
                  dagens midda blir en enkel en.

                  pommes frites och chicken nuggets.
                  bara stoppa in ugnen och färdigt efter en stund.
                  serveras med ketchup och MYCKET peppar.
                  LänkGalleri (reviderad 21-05-06)
                  Faktatråd Om AkvarieVatten
                  Växtakvaristernas Paradis

                  Kommentar

                  • gladhertha
                    • February 2005
                    • 1755

                    #10
                    Ursprungligen postat av Peter
                    Och allt detta ger ni era fiskar????
                    själv håller jag mig till räkmix
                    Den e ju menad för människor? Menaru allvar eller ironiskt?
                    Mvh Hanna
                    Min Zoon

                    Kommentar

                    • RÖDLÖGA
                      • February 2002
                      • 3931

                      #11
                      RÄKOR I STARK SÅS

                      1 kg oskalade räkor

                      smör

                      1 tsk curry

                      1 pressad vitlöksklyfta

                      1 krm cayennepeppar

                      2 msk tomatpure’

                      1 msk kinesisk soja

                      2-3 dl cre’me fraiche

                      Gör så här: Skala räkorna. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt räkorna, curryn, vitlöken och cayenepepparen. Låt fräsa i 1-2 min. Tillsätt tomatpure’n, soja och cre’me faiche. Låt koka upp.

                      Serveras med kokt ris.

                      Berätta gärna hur det smakade om ni provar.
                      Senast redigerad av RÖDLÖGA; 04 March 2007, 18:08.
                      FISHLOVERS
                      Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!
                      En glad "svenssonakvarist"

                      Kommentar

                      • RÖDLÖGA
                        • February 2002
                        • 3931

                        #12
                        Inbakt Fläskfile

                        Tänkt ni behövde något gott till påsk.

                        INBAKT FLÄSKFILE
                        1 pkt smördeg
                        600 g fläskfile
                        smör
                        1 tsk salt
                        1 krm svartpeppar


                        Fyllning:
                        2 burkar skivade champinjoner
                        2 dl cre’m fraiche
                        1 burk champinjon cre’me


                        Gör så här: Värm ugnen till 225 grader. Bryn fläskfilen väl runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra. Blanda champinjonerna, champinjoncre’men och cre’m fraichen. Skär ett längsgående snitt mitt i filen. Rulla upp smördegen. Lägg den avsvalnade filen på smördegen och fördela champinjonfylningen i snittet. Vik ihop degen tillett tätt paket. Lägg i ugnsäker form med skarven neråt. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 20 min.



                        Glad påsk på er alla!!!!!!!! Berätta gärna hur det smakade om ni provar.
                        Senast redigerad av RÖDLÖGA; 24 March 2005, 16:30.
                        FISHLOVERS
                        Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!
                        En glad "svenssonakvarist"

                        Kommentar

                        • Maria - Sjöjungfru

                          • January 2004
                          • 4236

                          #13
                          Smarrig bananpaj

                          Poppar upp tråden och slår ett slag för en kanongod och superenkel paj. Det går naturligtvis att byta ut banan till annan frukt eller bär.

                          Skiva ca 5 bananer i en ugnsfast form.
                          Strö över kanel.
                          Blanda 3 dl vetemjöl och 2 dl socker (ev.kan man byta ut hälften av sockret till brunt farin)
                          Strö socker/mjölblandningen över bananerna.
                          Skiva (lättast med osthyvel) smör eller margarin och täck hela formen.
                          Grädda i ugn 220 gr, 20-25 minuter.

                          Serveras med glass, grädde eller vaniljsås.
                          Senast redigerad av Maria - Sjöjungfru; 03 April 2005, 15:19.
                          Maria - Sjöjungfru

                          Kommentar

                          • svea
                            • February 2005
                            • 2476

                            #14
                            Enkel fiskrätt
                            Inte så många fiskrätter här ser jag, mitt tips är busenkelt och gott.

                            Ett fiskblock (fryst)
                            1 tsk herbamare salt el annat örtsalt
                            2,5 dl vispgrädde

                            Lägg det frysta fiskblocket i lätt smort ugnseldfast fat.
                            Pudra örtsaltet över.
                            Häll grädden ovispad vid sidan om fisken - VIKTIGT!
                            Sätt in fatet i 225 gr 40-50 min.
                            Ska inte ösas.
                            Svea
                            Senast redigerad av svea; 03 April 2005, 14:41.

                            Mina bilder
                            Min zoon

                            Kommentar

                            • Tacchi
                              • July 2004
                              • 147

                              #15
                              Citronlax

                              INKÖPSLISTA:
                              (2 personer)

                              300 g lax (filé med skinn)
                              3 msk olivolja
                              3 schalottenlökar
                              1 citron
                              salt
                              peppar

                              SÅ HÄR GÖR DU:

                              1. Skala och hacka schalottenlökarna.
                              2. Lägg laxen i en ugnsform.
                              3. Strö över schalottenlöken och droppa oljan över isken.
                              4. Salta och peppra.
                              5. Skär citronen i tunna skivor och lägg dem omlott som taktegel ovanpå fisken.
                              6. Ställ in i ugnen 10-15 min, 200grader, beroende på fiskbitens form.
                              7. Servera med pressad potatis och kokt broccoli eller sockerärtor

                              Kommentar

                              Arbetssätt...