Kina sänkte medvetet klimatöverenskommelsen

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Janne E
    • December 2007
    • 261

    #46
    Ursprungligen postat av Azur
    För att Kina får lägre siffror?
    Kinas konsumtion står för större delen av avskogningen av regnskogsområden i Asien, köper upp majoriteten av allt stål och järn som produceras i världen, och Kina dammsuger f.n. Afrika på naturresurser - är det inräknat i deras CO2?
    Nej, för att det mesta som Kina producerar/producerat går på export pga. vår efterfrågan på dessa produkter och viljan att tjäna mer pengar än nödvändigt, det var vi (rika västländer) som såg till att Kina kom igång med sin förödande industri.
    Ursprungligen postat av Janne E
    Ja, de är de länder som förorenar mest och lösningen är skit enkel, all utländsk industri som flyttat sin produktion till Kina tar hem sin tillverkning och/eller industrier till sina egna länder, vi hälper Kina att införa den gamla Maoistiska kommunismen igen och alla övriga länder i världen inför handelsbojkott mot Kina. Skulle säkert räcka med strafftullar som jämnar ut skillnaden i kostnaderna som gör det mer ekonomiskt att flytta hem sin produktion.

    Då finns det inget som hindrar resten utav världen att sänka sina utsläpp med 80%, Kjell har ju rätt... det finns inget som hindrar att andra länder sänker sina utsläpp bara för att Kina inte gör det. Kan de sänka med 80% så kanske de kan skippa utsläppen helt?
    Idag pga. vår egen historiska/dagliga girighet har vi hjälpt Kina att tjäna en massa pengar och att höja levnadsstandarden för så många kineser att de kunnat skapa en egen inre marknad. Men bara för att Kina "lyckats" utveckla sitt land med våra pengar så är vi inte oskyldiga till deras utveckling och till deras totala utsläpp utav CO2.

    Ursprungligen postat av Azur
    Argumentet är alltså att pga att kina har en stor mängd fattiga så skall kinas rika ha fria händer att producera föroreningar?
    Nej.

    Ursprungligen postat av Azur
    Östra kina är redan idag en industrialiserad ekologisk katastrofzon, jag ser ingen anledning att låtsas som om det på nåt vis gynnar de fattiga på landsbygden att deras klimat förändras och deras grundvatten och luft förgiftas ytterligare.
    Ja, och de skyldiga är??

    Mvh Janne

    Kommentar

    • Azur
      • March 2003
      • 12946

      #47
      Är ditt argument alltså att man borde sänka CO2 produktionen genom att beskatta i-länderna tills de inte har råd att köpa billiga kinesiska varor?

      En vettigare ände att börja i vore väl i så fall att försöka få Kina att sluta subventionera sin export (och bestraffa import) genom att de med flit håller nere värdet på sin valuta?
      Den som är lättsinnig nog att lyssna på vad en varmluftsballong som jag säger gör det på egen risk och mot bättre vetande!

      Kommentar

      • Janne E
        • December 2007
        • 261

        #48
        Jag vet inte om det är nödvändigt att beskatta I-länderna för att fördyra import från Kina, kanske en kombination utav strafftullar och skattelättnader och enklare regler för inhemsk produktion i I-länderna kan vara en väg att minska CO2 utsläppen... i Kina. Jag vet att EU varit inne på att vilja införa strafftullar för kinesiska produkter.

        Anledningen till Kinas enorma tillväxt och miljöproblem påskyndades utav Europa och USA, när företag började flytta utomlands på 60-70 talet startade hela karusellen. Senare när Kina öppnade dörren för utländsk etablering började den riktiga nedläggningen utav fabriker i I-länderna, tillgången på en oändlig ström utav extremt billig arbetskraft som arbetar "villigt" 12 timmar om dagen 7 dagar i veckan utan någon rätt till semester lockade investerare. Det var ju bra att Kina inte hade någon religion så de visste vad moral och etik betyder. Än idag etableras nya Europeiska och Amerikanska företag i Kina, de skiter totalt i de fattiga människorna eftersom det är dom som står för deras företagsvinster.

        Men skit samma, kontentan är såhär: Så länge vi kan etablera nya företag i Kina eller/och köpa billiga varor producerade i Kina och fortsätta med vår lyxkonsumtion kommer Kina aldrig att kunna sänka sina CO2 utsläpp.

        Alla länder subventionerar export och bestraffar import, Kina är långt ifrån ensam om det. Varför skulle Kina "hålla nere värdet på sin egen valuta"?? Långsökt, spelar ingen roll då kostnaden att producera en produkt i Kina bara är en bråkdel utav kostnaden att producera den här, inklusive frakt, tull och andra avgifter. De som får betala ett högt pris för att vi ska få tillgång till "billiga produkter" är världens fattiga befolkning, de som får betala ett högt pris för att vi ska få tillgång till "billiga produkter" är mänsklighetens egen girighet (dumhet).

        Mvh Janne

        Kommentar

        Arbetssätt...